Parvelan Retu tuli maaliin ylhäisessä yksinäisyydessään.
Parvelan Retu tuli maaliin ylhäisessä yksinäisyydessään.Kuva: Anu Leppänen

Parvelan Retu päätösmatkan näytöksellä kuninkaaksi - Evartin kisa päättyi kolariin

Kouvolan kuninkuuskilpaan saatiin päätösmatkalla sellaista dramatiikkaa, jota kukaan ei olisi toivonut nähtävän.

Hannu Torvinen ajoi Parvelan Retun varhain keulaan ohi Vixelin, ja seuraaviksi sisäradan jonoon jäivät H.V. Tuuri ja Evartti. Evartin tilanne näytti pitkään tukalalta, kun toinen rata oli tukossa, mutta reilu kierros ennen maalia Santtu Raitala sai luovittua sen vapaaksi.

Se tapahtui kreivin aikaan, sillä H.V. Tuuri romahti takasuoralla. Hannu Torvinen oli kuitenkin Parvelan Retun rattailla valppaana ja lähti ajamaan keulassa karkuun. Evartti lähti takaa-ajoon ja ohitti Vixelin, mutta Parvelan Retu oli jo tavoittamattomasti karussa.

Tämän loppusuoralla huomattuaan Evartti teki sata metriä ennen maalia sen minkä se joskus pelin ratkettua tekee: lopetti juoksemisen. Vixeli ajoi päin pysähtynyttä Evarttia, ja kolari oli valmis. Vixelin etujalat jäivät Evartin kärryihin kiinni, ja Santtu Raitala putosi puolittain Evartin kärryiltä. Tilanteesta selvittiin ilmeisesti ilman vakavia haavereita.

"Urheilu on urheilua, ja kaikkea voi sattua. Raha ja kaikki muu on toissijaista, tärkeintä on tietysti että hevosilla on kaikki hyvin", Parvelan Retun kuninkaaksi ajanut Hannu Torvinen kommentoi loppusuoran tapahtumia.

Eivätkä lopun dramaattiset tapahtumat himmennä Parvelan Retun päätösmatkan mykistävää suoritusta. Myös ohjastaja oli onnensa kukkuloilla ohjastettuaan uransa ensimmäisen kuninkuuskilvan voiton. Aiemmin Torvinen on voittanut kuningatarkilvan vuonna vuonna 2020 Virin Camillalla.

”Tuntuu todella hyvältä, ihan mahtava juttu. Viimeisellä matkalla Retun suoritus oli käsittämätön. Pääsimme karkuun, ja tuntui aika uskomattomalta, että hevonen jaksoi painaa loppuun asti.”

Taktiikkaa ratkaisevaan pitkän matkan kisaan hän ei ollut lukinnut etukäteen.

”Oli sellainen tunne, että voidaan ajaa päätösmatka selästäkin. Se nyt vain meni noin. Loppu hyvin, kaikki hyvin.”

Parvelan Retun valmentaja Petri Laine näki suojattinsa otteissa edelleen parantamisen varaa.

"Parvelan Retu ei ollut vielä eilen ihan täydellinen, mutta arvelin, että eiköhän se täksi päiväksi paranna kun sai startin alle. Mailin laukan paikkaus näytti, että tänään on meidän päivä", Laine jutteli.

Päätösmatkan kakkoseksi kiri Hissun Feeniks ennen Uljas Suomalaista. Samalla Hissun Feeniks nousi kokonaiskilvan kakkoseksi ja Sheikki kolmoseksi.

Iikka Nurmosen ohjastama H.V. Tuuri tuli lopulta hylätyksi pitkästä laukasta.

”Kaksi suoritusta oli loistavia, mutta voimat loppuivat. Toivottavasti jalkaan ei tullut mitään harmia", Nurmonen kommentoi laukkaan päättyneen päätösmatkan tapahtumia.

Parvelan Retu tuli maaliin ylhäisessä yksinäisyydessään.
Tutun Impin voima puhui päätösmatkalla - Lumi-Oosasta ravikuningatar

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi