Derbyvoittaja Parvelan Retulla on kovin astutussesonki päällä touko-kesäkuussa ja rutiinia sen verran vähän, että Elitkampen saa odottaa tulevia vuosia.
Derbyvoittaja Parvelan Retulla on kovin astutussesonki päällä touko-kesäkuussa ja rutiinia sen verran vähän, että Elitkampen saa odottaa tulevia vuosia.Kuva: Anu Leppänen

Parvelan Retua kosittiin Elitkampeniin – ”Kyllähän siihen oli aika helppo vastata”

Solvallan kilpailupäällikkö Anders Malmrot kertoo tämän päivän Hevosurheilussa tiedustelleensa Parvelan Retun taustavoimilta kiinnostusta osallistua Elitkampeniin.

Valmentaja Petri Laine vahvistaa asian.

”Kyllähän siihen oli aika helppo vastata. Kun startteja on vasta vajaat 30, niin hevonen on kovin vihreä siihen lähtöön. Touko-kesäkuu on lisäksi astutuspuolella kiireisintä aikaa, ja se pitää hoitaa kunnialla”, Laine perustelee kielteistä kantaansa.

”Suomessakin on tarpeeksi vastusta, jos haluaa avoimia lähtöjä ajaa. Tulevina vuosina ehtii sitten lähteä kauemmaksikin.”

Siitoskausi käynnistyi Parvelan Retun osalta maanantaina, ja lauantaina jatkuu kilpailukausi Satakunta Seniorissa.

”Siinä saa vielä omia vastaan ajaa, 5-vuotiaat lähtee tosin 20 metriä edestä. Saa nähdä, pystytäänkö ne ottamaan kiinni”, Petri Laine pohtii.

Volttilähtö sujui viimeksi Retulta mallikkaasti.

”Se oli hieno juttu. Volttilähtö ajettiin vähän sillä mielellä, että saadaan harjoitusta Suur-Hollolaa varten. Muutenkin hevoselle kuuluu hyvää. Kyllä oli letkeän oloinen, kun eilen ehtoolla ajoin”, Laine kehuu.

Anders Malmrotilla on Elitkampeniin toiveissa vähintään kaksi hevosta Suomesta.

”Lähdöstä ei tule ehkä tänä vuonna yhtä kovatasoista kuin yleensä”, Malmrot vinkkaa.

Odd Herakles hävisi viimeksi Månlykke A.M:lle, josta Gunnar Melander taas on sanonut, ettei se juokse meillä. Roli Eld puolestaan keskittyy nyt siitokseen eikä kilpaile.”

Lisää Anders Malmrotin kommentteja Elitloppet-viikonloppua koskien tämän päivän painetussa Hevosurheilussa.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi