Passionate Kemp kesällä 2018 Maini Mikkolan esittämänä. Kuva: Totofoto
Passionate Kemp kesällä 2018 Maini Mikkolan esittämänä. Kuva: Totofoto

Passionate Kemp tiineenä – siirtynee Ruotsiin

Suomen kaikkien aikojen menestynein lämminveritamma Passionate Kemp on todettu tiineeksi kohuori Propulsionista.

Omistaja Sarianna Hietakangas huokuu tyytyväisyyttä uutisesta.

”Passionatea ei ole kauhean yksinkertaista saada kantavaksi, kun sillä on varsa alla. Se oli Saharan Ravitallilla siemennettävänä ja tuli toisella yrittämällä tiineeksi, iso kiitos siitä Petra Huhdille. Hänen täytyy olla aika velho, ei ole kovin usein onnistunut tämän tamman kanssa näin”, Hietakangas kertoo.

Orivalintaan omistajat Esa ja Sari Hietakangas päätyivät erityisesti sen takia, että Propulsion yksilönä viehättää heitä. Lisäksi se sopii Hietakankaiden mukaan suvullisesti Passionate Kempille hyvin.

Lähes 1,7 miljoonaa euroa uransa aikana tienanneella tammalla on seitsemän varsaa, joista neljä ensimmäistä on rekisteröity Ruotsiin. Kolme viimeisintä, Betty Roof (Muscle Hill), Rosie Roof (Mavens Way) ja Rajani Roof (Maharajah) ovat Suomessa syntyneitä. Sillanpään Oriasemalla Suomessa ollessaan asunut huipputamma matkannee kuitenkin takaisin Ruotsiin tulevana syksynä.

Maini (Mikkola) haluaa vähentää vieraita hevosia pois Sillanpään Oriasemalta, joten Passionate ja sen varsa Rajani Roof muuttavat todennäköisesti Ruotsiin Långerudsgårdiin. Siellä meillä on ollut ennenkin Passionaten varsoja ja esimerkiksi Consalvo. Samalla Passionate siirretään Ruotsin rekisteriin ja Propulsion-varsasta tulee Ruotsissa syntynyt”, Hietakangas paljastaa.

Komean kilpauran absoluuttisella huipulla tehnyt Propulsion on viimeisen vuoden aikana ollut otsikoissa sille aikanaan tehdyn hermokatkaisu-operaation takia, minkä vuoksi sen kilpailutulokset Ruotsissa mitätöitiin. Ruotsissa sitä ei myöskään saa käyttää siitokseen. Suomessa, ja monessa muussa maassa siitoskäyttöä ei ole rajattu, vaikka kilpailuoikeutta hermokatkaistulla hevosella ei olekaan.

”Ruotsin rekisteriin syntyminen on kuulemma mahdollista. Näin olemme kuulleet tahoilta, jotka asiasta tietävät jotain. Mikäli tamma siirtyy Ruotsin rekisteriin, tulee varsastakin automaattisesti Ruotsissa syntynyt. Näin myös Propulsionin kohdalla. Sillä ei saa Ruotsissa astuttaa, mutta sitä saa käyttää muualla, eikä asiassa pitäisi olla ongelmaa.”

20-vuotta täyttäneelle Passionate Kempille kuuluu muutenkin hyvää.

”Se on yllättävän hienossa kunnossa ollakseen 20-vuotias rouva. Se on aina liikkunut itsekseenkin paljon ja tietysti se on aina ollut hyvissä paikoissa hoidossa. Jos ei mitään ihmeellistä tapahdu, niin se pystyy vielä tekemään useamman varsan.”

Lisää Hevosurheilua? Tilaa lehti täältä.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi