Milla Markkanen ja Pinja Iltanen hymyilivät jo toista vuotta peräkkäin monten Suomen mestareina yhdessä Miniatyrin kanssa. Iltanen nappasi kaksoisvoiton, sillä hänen tammansa Pearl oli toinen.
Milla Markkanen ja Pinja Iltanen hymyilivät jo toista vuotta peräkkäin monten Suomen mestareina yhdessä Miniatyrin kanssa. Iltanen nappasi kaksoisvoiton, sillä hänen tammansa Pearl oli toinen.Kuva: Anu Leppänen.

Pomonalle tammojen uusi ME - Miniatyr Suomen mestaruuteen

B-ponien monten SM toisti itseään viime vuodesta, kun Pinja Iltasen ponit ottivat kaksoisvoiton. Voittajaksi ravasi Miniatyr. A-poneissa Pomona II jatkoi voittokannassa ja paranteli tammojen ME-tulosta lukemiin 2.00,6.

B-ponien montelähtöä johti koko matkan ruuna Miniatyr, jota ratsasti Milla Markkanen. Sitä hätyytteli kakkoseksi ravannyt Veera Ahlqvistin ajokki Pearl, joka kehitti todellisen kanuunakirin ja hävisi tallikaverilleen turpakarvan mitalla. Kolmanneksi maaliin laski Ernst Ravelli yhdessä Viivi Mäki-Jaakkolan kanssa.

Miniatyrin ohjastaja Markkanen kertoi, että keskittyi ottamaan lähdön viime vuonna rauhallisemmin. Miniatyr kilpailee myös huomenna sunnuntaina Mini Michelissä ja Markkanen halusi jättää paukkuja myös kärrylähtöön Iltasta itseään varten.

"Tämä on ihan kuin hevosella laskisi kilpaa, aika meneväinen poni", Markkanen kertoi voittajahaastattelussa.

Iltanen kertoi tsempanneensa Pearlia ohi Miniatyrin viimeiset sata metriä.

"Pearl tykkää montehommasta ja se olisi ansainnut voiton tästä", Iltanen hymyili voittajahaastattelussa.

Miniatyrin voittoaika kirjataan lukemiin 49,3a.

A-ponien Pienmestaruudessa nähtiin pientä draamatiikkaa, kun uutta ME-tulosta yrittänyt Pomona II laukkasi alkukiihdytyksessä. Tamma selvitti jalkansa raville ja kiisi helppoon voittoon uudessa tammojen ME-ajassa 2.00,6. Toiseksi ravasi Ekslätts Sacrifice/Tiia Vehviläinen ja kolmanneksi Broängens Ghosakrama/Fiia Espo.

Pomonan ohjastaja Oona Halme kertoi, että Pomonalla on aikaa pyöritellä korviaan vielä tämän päivän vauhdeissa. Alkulaukka johtui ohjastajan mukaan siitä, että tamma lähti vähän laiskasti liikkeelle radalta 8 ja olisi kaivannut ulkopuolelleen toisen ponin.

"Hullulta tuntuu, mutta Pomonalla on edelleen varaa. Se on vaan vähän laiska menemään yksin, 2 minuuttia alittuisi varmasti kirikaverin kanssa", Halme jutteli voittajakehässä.

Halme kertoi myös tuntevansa olonsa etuoikeutetuksi, kun saa kilpailla Pomonan kanssa.

Valmentaja Mats Havulehto kertoi, että tammalta vaihdettiin Mikkeliin laput ja riisuttiin takakengät. Tämä toi hieman lisää terävyyttä 16-vuotiaan tamman otteisiin.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi