Timo Kalli on Porin Ravit Oy:n uusi puheenjohtaja.
Timo Kalli on Porin Ravit Oy:n uusi puheenjohtaja.Kuva: Satakunnan Viikon arkisto

Porin Ravit Oy uuteen aikaan – ”Yhtiökokous oli yksituumainen ja eteenpäin katsova”

Vain kaksi entistä jäsentä jatkaa yhtiön hallituksessa. Uudeksi puheenjohtajaksi valittiin Timo Kalli.

Porin Ravit Oy:n pääomistajat kokoontuivat 12. tammikuuta ja perustivat itsestään nimitysvaliokunnan, joka valmisteli 8. maaliskuuta yhtiökokoukselle esityksen uudeksi hallitukseksi.

”Nimitysvaliokunta esittää, että allekirjoittanut toimii puheenjohtajana vuoden ja sen jälkeen puheenjohtajan tehtävän ottaa nyt varapuheenjohtajaksi valittava Satakunnan Yrittäjien puheenjohtaja Jukka Hurrila. Nykyinen varapuheenjohtaja Kim Huovinlahti jatkaa hallituksessa ja palaa vuoden jälkeen varapuheenjohtajaksi”, Timo Kalli kiteytti tuolloin esityksen avainkohdat.

Yhtiökokous pidettiin tänään 30. huhtikuuta. Hallitukseen päätettiin valita aikaisemman viiden sijaan seitsemän jäsentä. Yhtiöjärjestys mahdollistaa määräksi 5­–8.

”Yritettiin saada erilaiset taustaryhmät mukaan, että saataisiin erilaiset hevosharrastajat kulkemaan samaa polkua yhteiseen suuntaan. Pitovoiman lisäksi halutaan lisätä vetovoimaa ja saada uusia ihmisiä harrastajiksi hevoskimppojen ja yrittäjien markkinatuntemuksen kautta”, Timo Kalli perustelee.

Satakunnan Ravinaisten edustajana hallituksessa jatkaa Nina Skinnari ja Lalli Oy:n edustajana Kim Huovinlahti. Uusina hallitukseen valittiin Kallin ja Hurrilan lisäksi euralainen LVI-yrittäjä Matti Lammela, Suomen Hippoksen edustajaksi Tuomo Ojanperä ja Satakunnan Hevosjalostusliiton edustajaksi Maria Rehula.

Timo Kalli kiitteli kokouksen henkeä.

”Väkeä oli mukavasti, ja yhtiökokous oli yksituumainen ja eteenpäin katsova. Ei katsottu menneitä eikä etsitty syyllisiä vaan katsottiin kirkkain silmin tulevaisuuteen”, hän kuvailee.

”Tunnistetaan monet haasteet, mutta periksi ei anneta. Yritetään toimia vahvuuksien mukaan ja selättää heikkoudet.”

Viime vuoden tilinpäätös ei hurraa-huutoja aiheuttanut.

”Vuosi oli raakasti tappiollinen. Siihen oli selvät perusteet: peruuntuneiden ravien siirto ja tappiollinen poniklubitoiminta. Myynti ja markkinointikaan eivät onnistuneet niin kuin oli budjetoitu. Tämän vuoden ensimmäinen kvartaali oli kuitenkin jo positiivinen”, Timo Kalli mainitsee.

Uuteen vuoteen lähdettäessä toimitusjohtaja vaihtui, eikä tehtävänsä jättäneen kilpailupäällikön tilalle ole pestattu toistaiseksi uutta.

”Minä teen sarjat, Juha Järvenpää on auttanut minua ilmopäivinä, ja Maria Rehula hoitaa toimihenkilöt ja muut ravipäivien asiat. Talous pitää saada tasapainoon, ennen kuin mietitään, millaista resurssia tarvitaan toimistoon”, toimitusjohtaja Tommi Lähdekorpi linjaa.

Viime vuonna tappiota tuottanut Poniklubi on vastikään ulkoistettu, ja liiketoimintaa pyörittää jatkossa aikaisemmin klubissa ohjaajana toiminut Katariina Lepistö.

Timo Kalli on Porin Ravit Oy:n uusi puheenjohtaja.
Nimitysvaliokunta esittää Porin Ravit Oy:lle uutta puheenjohtajaa

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi