Yhtenä yhteispohjoismaisen T75-kierroksen voittajista juhlittiin 2016 Christel Facea. Jatkossa vastaavanlaisia kierroksia on taas mahdollista järjestää.
Yhtenä yhteispohjoismaisen T75-kierroksen voittajista juhlittiin 2016 Christel Facea. Jatkossa vastaavanlaisia kierroksia on taas mahdollista järjestää.Kuva: Hevosurheilun arkisto

Ravipelaamiseen tulossa merkittäviä uudistuksia - myös Veikkauksen organisaatio uudistui

Veikkauksen ravipelisivusto uudistuu, ja kansainvälinen yhteispeli Suomen kohteisiin mahdollistuu.

Pelisivuston kehitystyö on ollut käynnissä jo pitkään. Uusi sivusto avautuu kevään aikana ja sisältää paljon uusia ominaisuuksia kuten lisää tietoa lähtölistoihin ja mahdollisuuden muokata omaa lähtölistanäkymää.

”Pelaajakokemusta on kehitetty jokaisella osa-alueella pelin tekemisestä pelin jättämiseen sekä pelin seurantaan ja tuloksiin. Ne ominaisuudet, jotka poistuivat IS Ravit -sivustolta, löytyvät nyt Veikkauksen nettipelistä”, tuoteryhmäpäällikkö Juha Ahjolinna tiivistää uudistukset.

Niin sanottua kivijalkapelaamistakaan ei ole unohdettu. Täystunnistautumisen astuessa voimaan toukokuussa 2023 uusista pelipäätteistä poistunut toton porukkapelaamisen mahdollisuus palaa maaliskuussa. Sen jälkeen pelit on taas mahdollista jakaa osuuksiksi kavereiden kesken tai jättää myyntipaikkoihin myyntiin.

”Muutenkin kivijalkapelaamisen konseptia kehitetään. Se nähdään tärkeänä osana kokonaisuutta, ja haluamme totopelien näkyvän myyntipaikoissa”, Ahjolinna korostaa.

Kansainvälinen yhteispelaaminen Suomen kohteisiin alkoi Fintoton aikana, mutta peliyhtiöfuusion jälkeen poliisihallituksen linja tiukkeni eikä Suomen yhteispooleihin ole pelattu 7 vuoteen muualta kuin Ruotsista ja sieltäkin vain lähtökohtaisiin peleihin. Nyt yhteinen sävel poliisihallituksen kanssa on löytynyt.

”Se oli pitkä prosessi, mutta nyt sekä lainsäädännön että tekniikan puolesta valmius yhteispelaamiseen Suomeen on taas olemassa. Integraatioprojektit voidaan aloittaa, kaikki on kiinni enää kansainvälisten kumppaniyhtiöidemme kiinnostuksesta”, Ahjolinna valottaa.

”Teknisen puolen lisäksi asiassa on tietysti myös juridinen puoli, ja ihan sormia napsauttamalla yhteispelaaminen ei ala. Sisäministeriön on hyväksyttävä kumppaniyhtiöt, ja se vaatii paperityötä, mutta prosessi on selkeä. Me nähdään tässä selkeä kehitysaskel suomalaiselle ravipelaamiselle.”

Pienempinä uudistuksina Juha Ahjolinna mainitsee Euronelkun kaltaisen pelaamisen tavallista korkeammalla minimipanoksella kokeilemisen joissain muissakin pelimuodoissa ja Vermon tv-lähetysten tekemisen toistaiseksi paikan päältä Vermosta. Lisäksi hän lupaa Veikkauksen satsaavan jatkossa ravipelien markkinointiin entistä enemmän.

”Olemme olleet tosi hyviä tarjoamaan pelejä nykyisille pelaajille, mutta miten tavoitamme mahdolliset uudet ravipelien pelaajat ja hevosharrastajat, siinä meillä on parannettavaa. Tulemme näkymään entistä enemmän sekä perinteisessä että sosiaalisessa mediassa ja olemme myös valmiita entistä tiiviimpään ja pitkäjänteiseen yhteistyöhön Hippoksen kanssa”, Juha Ahjolinna tarjoutuu.

”Hevospelaaminen koko kansan intohimoksi”

Veikkaus valmistautuu rahapelaamisen lisenssimarkkinaan ja uudisti organisaatiotaan. Aikaisemmin kaikki pelaaminen oli samaa liiketoimintaa, mutta vuoden alusta lähtien urheiluvedonlyönti – johon totokin kuuluu – ja online-casino eriytettiin omaksi yksikökseen. Sitä vetää liiketoimintajohtajana Jarkko Nordlund.

”Olen ollut aikaisemmin viihdeteollisuuden palveluksessa isoissa murrosvaiheissa, muun muassa tuomassa maksu-tv:tä Suomeen. Intohimoni on palvella kotimaista kuluttajaa”, Nordlund esittäytyy.

”Veikkaus, joka oli aikaisemmin peliyhtiö, on nykyään peliviihdeyhtiö. Tavoitteena on, että kuluttaja nauttii pelaamisesta, ja palveluja kehitetään sitä ajatellen.”

Siksi myös hevospelaamisen online-sovellus ja applikaatio uudistuvat alkuvuodesta, ja uudistuksessa on kuultu nykyisten hevospelaajien toiveita. Korkealla prioriteetilla tehdään työtä myös uusasiakashankinnan eteen.

”Nyt kun kaikki pelaaminen on tunnistautunutta ja meillä on dataa 2,6 miljoonan pelaajan käyttäytymisestä, pystymme palvelemaan kuluttajia entistä paremmin. Arpajaislaki rajoittaa vielä viestintää, mutta odotamme toimivaa monilupajärjestelmää ja että pääsemme kasvattamaan pelaajamäärää entisestään. Työnimenä on hevospelaaminen koko kansan intohimoksi”, Nordlund sanoo.

”Mutta vaikka keskitynkin Veikkaus-lasit päässä ensisijaisesti pelaamiseen, tavoitteena on ehdottomasti, että koko hevostalous voi hyvin.”

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi