Jouko Tarvainen voitti valmentamansa Disainin kanssa Seinäjoella.
Jouko Tarvainen voitti valmentamansa Disainin kanssa Seinäjoella.Arkistokuva: Roosa Lindholm

Saunamajuri kylvetti ensin hevostaan ja sitten totopelureita

Saunamajurina ja Saarijärven Shamaanina tunnettu Jouko Tarvainen teki taikojaan Magic Monday –kierroksella, kun päästeli valmentamansa Disainin kanssa näyttävän keulasoolon päätteeksi voittajaesittelyyn.

Seinäjoella kisannut Disain ampaisi auton takaa itselleen normaalin reipasta tahtia liikkeelle, eikä keulanimestä tarvinnut vääntöä käydä.

Disain ei jäänyt kavereitaan odottelemaan. Se kiskaisi avauspuolikkaan 24,5-vauhdilla ja jätti muut heti kymmenien metrien päähän.

Päätöspuolikkaan alussa Juha Länsimäen ohjastama Tuulian Sälli lähestyi Disainia, muttei päässyt lopulta lähellekään vakuuttavaa keulavoittajaa, joka oli jäänyt Toto65-pelissä yllättäjäosastoon.

”Tämähän on just sellainen hevonen, että se on itse itsensä pahin vihollinen – kuten sitä muoti-ilmaisua käytetään”, Jouko Tarvainen aloitti. ”Tämähän raviurheilu olisi erittäin helppoa, jos tuollakin saisi ajaa porukassa, ja sanoisi lopussa, että tulkaa kahville, kun kerkiätte. Siinä on Disainin kyydissä ihan matkustajana. Vaikka sillä on nopeat jalat, siinä käy vähän kuin minun tanssissa, että pää vie, mutta jalat eivät mene samaan tahtiin.”

Jouko Tarvainen ei suunnannut Seinäjoelle rintaansa pullistellen.

”Hyvin synkkiä ajatuksia oli lähtiessä, kun katsoin, että siitä oli hevosia karsittu pois. Se tietää sitä, että siinä on hyviä ja pärjänneitä hevosia, ja meillä on tämän kanssa ollut vastatuulta koko ajan. Mutta nyt päättyi kisa hienosti!”

Jaana Tarvaisen omistama Disain on kisoissa meneväisen luonteensa osoittanut, mutta tallissaan sillä ei ole yhtä hoppu.

”Disain pitää miehen koko ajan hereillä, mutta hieroa, kengittää ja talliolosuhteissa muutenkin tamma käyttäytyy viimeisen päälle hyvin. Se on niin nöyrä talutella ja kaikin puolin, mutta sitten se menee miehestä poispäin, kun rattaille istuu.”

Jouko Tarvainen sallii hevostensa nauttia löylyistä. Disain kävi Tarvaisen mukaan joulusaunassa, ja esimerkiksi kolme vuotta sitten kesällä hän saunotti Hevillä-oriaan ison yleisön edessä Kaivopuistossa. Tarvaisten tallin tähti Hevillä on sen jälkeen ehtinyt kokea harmejakin.

”Sehän oli Mikkelissä hirmuhyvä viimeiseen starttiinsa, mutta niiasi vähän. Minua pelotti, että mitähän se niiailee. Sillä oli jänteessä ensimmäistä kertaa pikkuisen sanomista. Hevillä sairaslomalla oli, mutta on hyvin toipunut. Katsotaan kisaamista sen kanssa sitten, kun vedetään ensin parirekeä ja aurinko lämmittää taas!”

Jaana ja Jouko Tarvaisella on tallissaan nuoria tulevaisuuden nimiä.

”Meillä on sellainen kaksivuotias sukuhirviö, jossa on Vieskeriä molemmilta puolilta – ja läheltä. Sitten on kolmivuotias Valtija, joka on samasta emästä kuin Stallone. Valtija treenaa kyllä mukavasti. Se on pieni pyöreä hevonen, joka ponkii oikein mukavasti. Se on oikein mukavaluonteinen, vaikka ori onkin. On siinä vielä toinenkin 3-vuotias oikein lahjakkaan tuntuinen hevonen Siirin Veeti”, Jouko Tarvainen luetteli.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi