Vahvasti kirinyt She's So Lady piti perässä tulleen Real Redin varmasti kurissa.
Vahvasti kirinyt She's So Lady piti perässä tulleen Real Redin varmasti kurissa.Kuva: Taru Peltosaari

She's So Lady hyödynsi ylivauhdin Porin avauskohteessa

Kesäiset olosuhteet siivittävät hevoset huippuvauhtiin Porin Toto76-kierroksella, mutta avauskohteessa tammojen 08,5-aloitus oli sentään liikaa ja Hannu Torvisen ajama She's So Lady kiersi yllätysvoittoon.

Toiseksi viimeisessä kaarteessa neljännestä parista kirikaistalle noussut She's So Lady sai takasuoralla selän toisessa ulkona matkanneesta Lil Belindasta, joka ei kuitenkaan lähtenyt etenemään odotetulla tavalla. Hannu Torvinen käänsi She's So Ladyn loppukaarteessa hyvissä ajoin vapaalle neljännelle radalle, jota Harri Tollolan valmennettava pisteli voittotahtiin.

"Alussa mentiin hyvää vauhtia ja se helpotti meitä, mutta hevonen oli tosi hyvä jo viimeksi ja tänään oli selvää, että annetaan täysi mahdollisuus", Hannu Torvinen korosti.

Kuudenneksi eniten pelattu She's So Lady teki 2100 metrillä kovan ajan 14,0a. Lähdön suosikki Real Red sai sen takana suotuisan juoksun ja lopussa täyden mahdollisuuden, mutta jäi toiseksi. Sisällä neljäntenä aloittanut M.T.Lara Croft nousi toisessa kaarteessa vetämään toisen radan jonoa ja tsemppasi siitä rehdisti kolmanneksi.

Toto76-2: Tasaisesti pelatun haastajadivarin suosikki Bombard laukkasi pahoin lähtöön. Olli Koivunen karautti Westcoast Hueylla johtoon ja luovutti paikan kaarteen jälkeen Ranch Pop Upille, joka oli toiseksi pelatuin.

Tämän jälkeen järjestys ei muuttunut. Tasaisen hyvää tempoa pitänyt Ranch Pop Up veti varmoin ottein maaliin asti ja kuittasi 3000 euroa 2600 metrin matkalla ennätystään sivuavalla ajalla 14,9a.

"Se on vielä pikkaisen ylivirkeä tuossa matkalla, mutta rauhoittuu varmaan, kun saa startteja", ohjastaja Iikka Nurmonen kuvaili Hannu Isotalon valmentamaa voittajaa. "Se voitti silti oikein varmasti ja hoiti homman kyllä kunnialla."

Westcoast Huey nousi päätöskierroksella hyvissä ajoin toiselle radalle, kävi vielä uudestaan kärkihevosen takana ja pääsi yrittämään vapaasti, mutta joutui tyytymään selvään kakkossijaan. Toisen radan jonosta kiertelemättä tullut Mister Lane puristi kolmanneksi. Toista rataa ilman vetoapua taivaltanut Girl On Fire mahtui viimeisellä takasuoralla pudottamaan sisäradalle, mutta oli jo lyödyn oloinen, kun laukkasi loppukaarteessa.

Toto76-3: Kylmäveristen haastaja- ja huippudivisioonan kohtaaminen oli yhtä tasainen kuin lähdön pelijakauma. Onnistuneen selkäjuoksun saanut Oiva-Sointu kiri toiseksi pelatuimpana lopulta kärkeen.

Olli Koivunen pääsi Tuula Soinin ruunalla Jyllätyksen taakse ja sai siitä kirikierroksella hyvää vetoapua. Jyllätys oli loppukaarteen alussa etenemässä jo kuolemanpaikalle, kun kadotti raviaan. Ulkona ilman vetoapua jatkanut Oiva-Sointu ei siitä häiriintynyt ja puristi suoralla ykköseksi ennätyksellään 25,9/2120 metriä.

"Viimeisessä mutkassa oli vähän tiukkoja tilanteita, mutta ei se Oivaa haitannut tänään ollenkaan", Olli Koivunen iloitsi. "Oiva on ollut nuoresta asti todella lahjakas hevonen, ja sillä on tosi hieno tyyli juosta. Nyt se alkaa pikkuisen rauhoittumaan, ja uskon, että kun menee vielä pari vuotta, niin Oiva on sitten vasta parhaimmillaan. Tällä on potentiaalia nousta vaikka millaiseksi hevoseksi."

Jyllätys löysi haparoituaan raviaskeleet ja ehti vahvalla loppuvedolla vielä toiseksi niukasti ennen kärjen takaa vapaasti tullutta Viloxia. Neljännestä sisältä sujuvasti vapaille löytänyt Viriori kiri kolmikon tuntumaan neljänneksi.

Alusta asti johtanut suosikki Sisu Oskari antoi vähän periksi. Matkalla sen rinnalle kiertänyt Riipinen laukkasi loppukaarteeseen mentäessä.

Toto76-4: Satakunta Seniorin nuoret suomenhevoset ottivat paljon laukkoja, ja myös kohteiden pelatuin hevonen Ellin Sisu pilasi pelinsä ja tuli hylätyksi. Sitä oli merkitty lähes 80-prosenttisesti.

Päivän suurimman ykköspalkinnon 12 000 euroa nappasi tasaisesti ravia polkenut Lumi-Masi, joka oli kolmanneksi pelatuin. Harri Kotilaisen valmentama ja ohjastama Lumi-Masi ravasi 2120 metriä aikaan 26,6.

Satakunta Seniorista lisää erillisessä jutussa.

Toto76-5: Seppo Markkula täräytti Westcoast Victorialla pronssidivarin maililla johtoon ja vastasi suurelle suosikille Hamis Fameraiserille, joka kiritti tiukasti maaliin asti.

Avauspuolikas oli hurjasti 1.08,5-vauhtinen, mutta kärkipari kesti sen hienosti. Viidenneksi eniten pelatun Westcoast Victorian ajaksi kirjattiin tamman ennätys 12,1a.

"Talvella koitettiin pärjätä hokkikeleillä, mutta ei pärjätty, niin sitten päätettiin, että odotetaan hetki ja yritetään uudestaan, ja nyt se näköjään onnistui", osaomistaja ja valmentaja Olli Lähtinen riemuitsi. "Tämä on mun mielestä tosi hyvä hevonen. Se on nopea ja ravivarma, ja mulla on odotuksia, että tämä nousee ihan tammaparhaimmistoon."

Takasuoralla neljännestä parista hyökännyt Ricocone puristi kärkikaksikkoa uhkaamatta kolmanneksi. Celebration Song taipui toisesta ulkoa.

Toto76-6: Suomenhevosten Kultaloimen suuri suosikki Costello kiersi takarivistä lähteneenä ulompia ratoja, kunnes toisen kaarteen alussa pääsi Tähen Toivomuksen ohi keulaan. Lähtö ei ollut kuitenkaan siinä, sillä täpärästi alle 1.20-vauhtinen avaustuhat näkyi lopussa Costellossakin ja Tähen Toivomus työntyi vielä kupeelle.

Hurja meno poiki hurjan ajan, sillä Costello teki 2100 metrillä Porin rataennätyksen 21,2a, joka sivuaa Erikassonin nimissä olevaa täyden matkan ryhmäajon Suomen ennätystä. Jokivarren Kunkun tasoitusennätys on kylläkin lähes sekunnin parempi.

Kauneusvirheeksi kymppitonnin voitossa jäi loppusuoralla tapahtunut radanvaihto, jota ilman Tähen Toivomus ei olisi saanut edes mahdollisuutta. Siirin Älli nousi loppukaarteessa sisältä Tähen Toivomuksen rinnalle, ja kun Costello ei pystynytkään enää kiristämään, kaksikko saavutti suursuosikin. Siirin Älli ei jaksanut haastaa Costelloa, mutta saattoi menettää tapahtuneen seurauksena kakkossijan.

"Pikkuisen siinä varmaan itsellä jäi tarkkaavaisuus huonommalle tolalle", Ville Herttuan valmentamaa Costelloa ajanut Risto Tupamäki harmitteli. "Tähen Toivomus tuli sieltä sisäkautta ja meinasi yllättääkin, mutta kyllä tämä aika varmasti sitten vastasi."

Polara otti kiihdytyksessä pelätyn laukan, joka aiheutti nopeasti hylkäyksen.

Toto76-7: Johtoon avannut suosikki Attack Diablo piti lämminveristen Kultaloimessa omasta halusta tempoa, muttei jaksanut tulla samaa vauhtia maaliin asti ja putosi viime hetkillä kolmanneksi.

Kuolemanpaikalla aloittanut ja ensimmäiseltä takasuoralta toisessa parissa ulkona tullut Maffioso Face hyökkäsi loppukaarteeseen mentäessä ja kiri tasaisen vahvasti perille. Sitä seurannut Twigs Voici työntyi juuri ennen maalia lähes täysin rinnalle, ja ero kaksikon välillä oli pienin mahdollinen.

"Oli tosi tiukkaa, ja mulle jäi sellainen kuva, että Seppo (Twigs Voicia ajanut Seppo Markkula) oli ohi", Maffioso Facea ajanut Santtu Raitala paljasti.

Tuloksen 12,7a/2100 metriä tehnyt Maffioso Face oli vasta seitsemänneksi eniten käytetty merkki. Se ei pärjännyt talvella Ranskassa, eikä Oulun maanantainen välistarttikaan antanut viitteitä paremmasta.

"Antti (valmentaja Antti Ojanperä) ajoi sillä itse henkiä auki maanantaina, ja hevonen oli mennyt siitä tosi paljon eteenpäin, kuten Antti ounasteli", Santtu Raitala sanoi.

Ellin Sisun tappio ja useampi pikkuyllättäjä riviin tekivät siitä liian vaikean kaikille pelaajille, eikä täysosumia löytynyt laisinkaan.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi