Iikka Nurmonen tuuletteli Stallonen rattailla avausmatkan voittoa.
Iikka Nurmonen tuuletteli Stallonen rattailla avausmatkan voittoa.Kuva: Jari Piirala

Stallone otti ensimmäisen kiinnityksen ruunaruhtinaan titteliin - "Kylmähiki oli loppukurvissa otsalla"

Ylivieskassa neljättä kertaa järjestettävä Ruunaruhtinas-kilpailu käynnistyi suosikkivoitolla, kun Stallone oli avausmatkalla paras.

Ylivieskan kaksipäiväisillä ajettiin perjantain päälähtönä Ruunaruhtinas-kilpailun ensimmäinen matka.

Auton takaa nelosradalta kiihdyttänyt Pyörylän Paroni nappasi ensimmäiseen kaarteeseen mentäessä kärkipaikan komentoonsa. Kisan nuorin ja kokemattomin Stallone matkasi johtavan kannassa, ja toisen radan vetojuhdaksi jäi Hissun Turbo. 23-vauhtisen avauksen jälkeen vauhti rauhoittui entisestään, ja kilometrin väliajaksi kirjattiin vain 25,5. 19-vauhtisessa lopetuksessa takahevosten tehtävä oli vaikea, joten kärkikolmikko alkoi hahmottua. Iikka Nurmosen löydettyä Stallonen kanssa väylät vapauteen loppusuoran alussa hevoselta irtosi lennokas kiri, jolla se spurttasi helposti kymppitonnin arvoiseen voittoon. Pyörylän Paroni kesti keulapaikalta toiseksi ja Hissun Turbo oli kolmas.

Ossi Nurmosen valmentaman Stallonen voittotulos 23,1aly oli samalla 6-vuotiaan uusi ennätys.

”Lähdettiin reippaasti liikkeelle, mutta kuitenkin varman päälle. Olisimme pystyneet puolustamaankin keulapaikan, jos oltaisiin yritetty”, Iikka Nurmonen kertoi radan voittajahaastattelussa.

”Huomenna lähdetään nätisti liikkeelle. Tällä on niin hyvä loppukiri, että eiköhän se aika monta ohita taas lopussa”, hän jatkoi.

Stallonen omistaa ja on kasvattanut Stall Noora Rovaniemeltä. Yksi kimpan osakkaista on Vantaalla asuva Ilkka Heikkilä.

”Kylmähiki oli loppukurvissa otsalla, että pussiinko se jää. Onneksi luukku kuitenkin aukesi. Tuo sen pätkä on niin huima, että vielä kerkesi voittoon”, Heikkilä kertoi.

Heikkilä oli jo ennakkoon Ruunaruhtinas-kilpailusta positiiviset mietteet, vaikka Stallonella on vielä maltillisesti rutiinia avoimista koitoksista.

”Kyllä viime startin jälkeen odotukset tähän viikonloppuun ovat olleet aika kovat. Kärkeen sitä tänään odottelin laukattomalla juoksulla.”

Huomispäivän koitokseen hän suhtautuu mietteliäästi.

”Paikka on vaikea, joten saa nähdä milloin Iikka tekee ratkaisunsa. Juoksunkulku ratkaisee toki paljon. Näin lyhyellä starttivälillä Stallone ei ole koskaan kisannut, joten mielenkiintoista nähdä miten hevonen sen ottaa. Lahden ja Joensuun laukkastartitkin vielä vähän kummittelee takaraivossa”, Heikkilä pohtii.

Stallonen osaomistaja on ollut mukana kimpassa alusta lähtien. Ongelmia hevosen kanssa on riittänyt, joten menestys tuntuu luonnollisesti makealta.

”Nelivuotiskaudella näytti, että starttaako tämä ollenkaan, kun piti ruunata. Kriteriumin kakkossija tuntui silloin ihan voitolta. Viime kesänäkin se oli derbyssä toinen, vaikka oli kunnoltaan vain 70 prosenttinen.”

Voittojuhlat siirtyvät myöhempään ajankohtaan.

”Tänään tai huomenna ei juhlita mitenkään, joten se täytyy joskus myöhemmin tehdä. Olin vasta viikon Lapissa kalareissulla, ja siellä tuli juhlittua vähän niin kuin ennakkoon”, Heikkilä nauraa.

Iikka Nurmoselle illan toisen voiton toi päätöskohteen vienyt Poulter.

Toto5-kierros käynnistyi yllätyksellä, kun Fast Hero löysi johtavan kannasta kiritilat kreivin aikaan ja spurttasi ykköseksi. Voitto oli Tauno Juolan valmentamalle tammalle ensimmäinen sitten lokakuun 2019.

4-vuotias Suvelan Salama teki vakuuttavan esityksen kierrettyään voittoon pahasta alkulaukasta huolimatta. Olavi Koiviston ohjastaman ja valmentaman oriin voittotulokseksi kirjattiin 32,0/2100 metriä.

Pärttyl jatkoi vakuuttavaa menoaan Sanna Loukusan valmennuksesta rutistaessaan jo kahdeksanteen perättäiseen voittoon. Voittoaika oli hieno 26,1/2640 metriä.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi