Iikka Nurmosella jäi aikaa tuuletteluun Stallonen rattailla, kun ruuna pyyhälsi 2600 metrin aikaan 25,8ake.
Iikka Nurmosella jäi aikaa tuuletteluun Stallonen rattailla, kun ruuna pyyhälsi 2600 metrin aikaan 25,8ake.Kuva: Jari Piirala

Stallonesta Ruunaruhtinas puhtaalla pelillä – Nurmonen juhli myös Malja-ajossa

Ossi Nurmosen valmentama Stallone kruunattiin Ruunaruhtinaaksi Ylivieskassa.

Lauantain Toto75-kierroksella suurin mielenkiinto kohdistui illan päätöslähtöön. Ruunaruhtinas-kilpailun avausmatka päättyi perjantaina Stallonen kirivoittoon, mutta lauantaina ratkaistiin kokonaiskisan kohtalo, kun vuorossa oli 2600 metrin ryhmäajo.

Stallone oli arvottu takarivin uloimmalle radalle. Se sai juoksupaikan neljännestä ulkoa, ja keulassa ravasi Aatsi, joka sai kierros juostuna rinnalleen Don Vikingin.

Ruotsalaisvieras painui johtavan rinnalta keulaan, kun kisan viimeinen kilometri käynnistyi. Samassa kirinsä aloitti Hissun Turbo, joka sai takanaan matkanneen Stallonen peräänsä. Reilut 600 metriä ennen maalia Iikka Nurmonen iski kolmannen kautta johtavan kimppuun. Don Vikingin vastarinta murtui jo maalisuoran alussa, ja Stallone lähti karkumatkalle.

Voitto irtosi lopulta näytöstyyliin, sillä toiseksi noussut Haukeli Expressen ja kolmanneksi kirinyt Pyörylän Paroni tulivat maaliin selvästi voittajan jälkeen.

”Ei ollut mihinkään kiire missään vaiheessa. Ajettiin viimeiset 1200 metriä vähän sen mukaan, miten takaa hyökkäiltiin. Periaatteessa olisimme voineet olla pidempäänkin parijonossa”, Nurmonen avasi taktiikkaansa voittajahaastattelussa.

”Ainahan hevosissa joitain heikkoja kohtia on, mutta kiva, että se voitti kaksi lähtöä, niin eiköhän se näistäkin kehity.”

Nurmosen viikonloppu oli makoisa, sillä hän ohjasti Stallonen kahden voiton lisäksi myös Next Directionin ykköseksi Malja-ajossa.

”Next Direction sai hyvän juoksun ja kiitti siitä. Kaikki kolme oli hienoja voittoja.”

Stallonea valmentaa Ossi Nurmonen, joka kuvaili viikonlopusta jääneen hyvä maku.

”Hevonen oli todella hyvä. Se näytti nyt, miten se pystyy lopettamaan. Tänäänhän kaikki meni nappiin. Stallone oli viikonlopun paras ruuna.”

Kuusivuotias hevonen kuuluu kotimaan mielenkiintoisimpiin nimiin. Nurmonen suunnitelee Stallonen saavan nyt muutaman viikon huilin. Lahjakkuutensa ensi vuotta valmentaja odottaa suurella mielenkiinnolla.

”Uskon aika paljon siihen. Se on kookas hevonen, joka pystyy varmasti parantamaan. Se edellyttää, että Stallone pysyy talven terveenä. Kuusivuotiaiden ikäluokka on tosi kova. Siinä on monta hyvää hevosta. Ne tulevat varmaan olemaan huipulla tulevina vuosina.”

Next Direction palasi voittokantaan

Lämminveristen suuripalkintoisin kisa oli 2100 metrin ryhmäajona ajettu Malja-ajo.

Keulapaikan puolusti ykkösradalta kiihdyttänyt Lake’s Action, joka sai kuitenkin kovaa painetta. Ensin ohitusta yritti Pajas Face, sitten piikkipaikkaa kyseli Top Of The World, lopulta rinnalle rymisteli Grainfield Aiden, jolle vetotyöt eivät myöskään olleet tarjolla.

Tempo oli reipasta, sillä tuhannen metrin väliaika oli 11,0.

Päätöspuolikkaan alussa Grainfield Aiden jyräsi johtoon, mutta Next Direction kiri vinhasti loppua ja karkasi ylivoimaiseen voittoon.

”Hevonen oli oikein hyvä”, voiton ohjastanut Iikka Nurmonen totesi.

Helätin-ajossa voiton vei Pitska, vaikka se ehti laukata keulapaikalta päätöspuolikkaan alussa. Johtopaikan peri johtavan rinnalla ravannut Hetviina, mutta ravirytmin löytänyt Pitska ehti vielä maalisuoralla ykköseksi.

75-voiton ottivat myös keulasta hallinnut Rallston, hienon kirin esittänyt Kitzune G.G., Kuninkuuskilpailun jälkeen radoille palannut Evartti sekä keulasta ykköseksi kestänyt Ithinkiama Genius.

Muissa lähdöissä voittoihin ylsivät Ruopas, Sky Muscle, Wera Winner, Säihkeen Sähinä sekä Perfect Lane.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi