Iivo Niskanen ajoi heinäkuussa St Michel -viikonloppuna kilpaa Maailmanmatkaajat-lähdössä.
Iivo Niskanen ajoi heinäkuussa St Michel -viikonloppuna kilpaa Maailmanmatkaajat-lähdössä.Arkistokuva: Anu Leppänen

Suomalaishiihtäjien hevonen palasi kultakantaan – Iivo Niskanen paukutteli henkseleitään voittajaseremonioissa

Huippuhiihtäjien Talli Hiihtoliidon omistama Bismarck Comery otti Kuopion maanantairaveissa ensimmäisen voittonsa sitten viime talven. Ruunan voitto sai paikan päällä lähtöä jännittäneen Iivo Niskasen rehvakkaaksi.

Iikka Nurmosen ja Bismarck Comeryn kilpailu starttasi mainiosti, kun kaksikko piti sisäradalta keulapaikan vaivatta. Bismarck Comeryn ei tarvinnut matkalla liikoja rehkiä, ja lopussa Iikka Nurmosen piti vain huolehtia, ettei takana pussissa virunut Armani Press saa kiriväylää ajoissa, eikä saanutkaan.

Bismarck Comery nappasi uransa 21. täysosuma voittoajalla 15,6ake.

”Vähän epävarmoin miettein olin, kun hevonen ei lämmityksessä ollut niin hyvä kuin oletin, mutta startissa ei ollut ongelmia", Iikka Nurmonen kertoi voittajahaastattelussa.

Iivo Niskanen ajoi Bismarck Comeryn edellisen startin Vieremällä, ja kaksikko jäi takarivin lähtöpaikaltaan kahdeksanneksi. Niskanen oli Kuopion voittostartin jälkeen varma, ettei olisi tällä kertaa jäänyt Iikkaa huonommaksi.

”Vähän mietin, että itsekin olisin voittanut tuolta paikalta. Hyvä paukutella henkseleitä voittajakehässä”, Iivo Niskanen heitti pilke silmäkulmassaan.

Italiaan leirille keskiviikkona suuntaava Niskanen ei muistellut ajamaansa Vieremän kilpailua happamana, vaikka menestys jäikin silloin haaveeksi.

”Hieno kokemus oli. Meillä oli haastava lähtöpaikka, mutta sanomattakin on selvää, ettei tällainen puukäsi saa hevosesta samalla tavalla irti kuin ammattilainen.”

Viime viikolla hevoskaupat tehnyt Iivo Niskanen on ajanut kesän aikana neljä starttia kilpaa ja käynyt myös muutaman kerran ajohommissa Maaningalla Iikka Nurmosen tallilla.

”Mukavaa välillä käydä siellä kuluttamassa harvoja vapaapäiviään”, Niskanen päätti.

Lue Kuopion raveista lisää keskiviikon Hevosurheilusta.

Oletko jo tilaaja?

Toto5-voittajat, peliosuus ja rivin arvo

T5-1: 5 Xenon Leader, 14 %, 6,87 e

T5-2: 1 Bismarck Comery, 39 %, 11,72 e

T5-3: 3 Going Above, 67 %, 13,71 e

T5-4: 9 Downsifter, 9 %, 128,87 e

T5-5: 8 Hissun Ryti, 1 %, 3936,42 e

Vaihto: 66 616,42 euroa

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi