Le Gros Bill jatkaa kauttaan keskiviikkona Vermossa.
Le Gros Bill jatkaa kauttaan keskiviikkona Vermossa.Kuva: Anu Leppänen

T65-ennakko: asetelmat Le Gros Billin puolella

Ari Vianderin valmentama Le Gros Bill starttaa Vermossa suurena suosikkina, kun maan pääradalla ratkotaan lämminveristen Isokenkä.

Suomen lämminveriparhaimmistoon kohonnut ori voitti jo rata-arvonnan, sillä arpa heitti nopean kiihdyttäjän ykkösradalle. Siitä Le Gros Bill on lähellä koko matkan johtoa.

Hevosen viime kilpailuista on kulunut vajaa kuukausi. Silloinkin Vianderin treenattava kisasi Vermossa, mutta Finlandia-ajo päättyi pettymykseen, kun Le Gros Bill laukkasi hurjavauhtisen kiihdytyksen jälkeen ensimmäisessä kurvissa. Oikealle askellajille selvittyään ori sijoittui vielä kuudenneksi ajalla 11,0aly.

”Hevonen oli hieman kipeä Fnlandia-ajossa”, Viander kertoo. ”Siksi tuli pieni huili, mutta nyt hevosta on päästy ajamaan viime viikot ihan normaalisti.”

Valmentaja ei usko, että vajaan kuukauden mittainen kilpailutauko on vaikuttanut Le Gros Billin vireeseen erityisen negatiivisesti. Vaikka eturivissä on muitakin nopeita avaajia, Viander näkee keulajuoksun todennäköisenä skenaariona, etenkin kun kyseessä on mailin matka ja rattailla istuu Antti Teivainen, joka harvoin epäonnistuu ensimetreillä.

Vastuskaan ei vaikuta aivan yhtä kovalta kuin Le Gros Billin viimeksi kohtaamat huiput, joten valmentajalla on kova luotto oman hevosensa mahdollisuuksiin.

”Kyllä sen pitäisi pystyä voittamaan, jos se vain on normaali, näen siihen ihan hyvät mahdollisuudet. Tuskin se kunto on mihinkään romahtanut”, Viander uskoo. ”Keulasta olisi tietysti selkeä ajaa. Vermossa mennään ainakin ilman etukenkiä, muita varustemuutoksia ei tule.”

Keskiviikon kahdeksannessa lähdössä starttaavan 7-vuotiaan oriin kausi jatkuu näillä näkymin puolitoista viikkoa Vermon startin jälkeen Jyväskylässä, sillä Vianderin suojatti on kutsuttu mukaan Killerin Eliittiin. Viime vuonna se jäi Jukka Torvisen ohjastamana kyseisen kisan kolmanneksi, kun edelle ehtivät Lexus Dream ja Hotshot Luca. Killerin Eliitin jälkeen katseet siirretään Suur-Hollola –ajoon, jossa Le Gros Bill pääsee suoraan välieriin.

”Sen pidemmälle ei ole tehty suunnitelmia.”

Keskiviikon Toto65-peliin tuo mielenkiintoa myös 65 000 euron jackpot.

Toto-kohteisiin:

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi