"En ole ikinä noin hienoa kakkosta ajanut", Santtu Raitala tiivisti tuntemuksensa.
"En ole ikinä noin hienoa kakkosta ajanut", Santtu Raitala tiivisti tuntemuksensa.Kuva: Anu Leppänen

Tähen Toivomuksen kupeella maaliin tullut Evartti ylsi ensikertalaisena heti ravikuninkaaksi

Kuninkuutta puolustanut Tähen Toivomus voitti päätösmatkan, mutta kaksi muuta osalähtöä vienyt Evartti pysyi sen mukana ja Santtu Raitala saattoi maaliin tullessaan tuulettaa jo uuden ravikuninkaan rattailla.

Kaksikko erottui muista sitä selvemmin, mitä pidemmälle kuninkuuskilpailu eteni. Santtu Raitala haki 3100 metrillä johtopaikan ja luovutti sen heti Henri Bollströmin ajamalle Tähen Toivomukselle, sillä pussitusvaaraa ei ollut.

"Sen verran eroa oli Tähen Toivomukseen, että tuntui loogisemmalta ajaa sen selästä, koska se oli ilman muuta se pahin uhka kokonaiskilpailun kannalta", Santtu Raitala kertoi. "Loppukaarteessa oli kyllä kiva fiilis. Evartti meni ihan mahtavan tuntuisesti, ja tuli hetken aikaa sellainen olo, että uskaltaako tästä lähteä kääntämäänkään mihinkään, ettei tule mitään pikku happihyppyä tai pyörään osumisia tai muita sellaisia hölmöyksiä, mitä ei normaalisti käy. Sitten tuli sellainen olo, että olisi se kivaa voittaa viimeinenkin lähtö, mutta en ole kyllä ikinä noin hienoa kakkosta ajanut."

Tähen Toivomus pisteli päätöspuolikkaan 1.20:n lukemiin. Henri Bollström onnitteli Santtu Raitalaa maalisuoralla kuninkuudesta, mutta totesi myös, että tätä lähtöä et voita.

"Yritettiin haastaa kovasti. Tilanne oli sellainen, että yritin ajaa karkuun, mitä pääsin Evarttia, mutta se oli jättihyvä kanssa tänään ja ansaitsee kyllä seppeleensä", Bollström kehui vastustajaa.

Evartin valmentajalle Antti Ojanperälle kuninkuuden voittaminen tuli tutuksi viisi vuotta sitten Jokivarren Kunkun kanssa, mutta Santtu Raitalalle kuninkaallinen seppele oli ensimmäinen.

"Kyllä tämä on ollut mulle aina niin iso haave kuin voi raviurheilun saralla olla. On se ihan uskomattoman hienoa voittaa se titteli, mitä on aina halunnut voittaa. Tuli jotenkin sellainen olo ennen viimeistä matkaa, että onko tämä mahdollistakaan, mutta hieno Evartti mahdollisti sen tänään", Santtu Raitala kiitteli.

Olli Sippola on kasvattanut 9-vuotiaan Evartin, jonka omistajakaarti koostuu Ojanperän ja tämän puolison Jutta Ihalaisen hyvistä tutuista vuosien varrelta. Matkan varrelle mahtuu jo nyt lukuisia ilon sekä vähän vaikeampiakin hetkiä, ja Evartista riittää tarinaa, joka kerrotaan Hevosurheilussa, kun tuore ravikuningas esitellään tulevissa lehdissä kuukauden hevosena.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi