Tuhansien eurojen edestä ravivarusteita vieneet edelleen tavoittamattomissa – Poliisi: "On tiedetty, mitä on haettu"
Muun muassa tällaiset valjaat lähtivät varkaiden matkaan.Kuva: Pirkko Sydänmaa

Tuhansien eurojen edestä ravivarusteita vieneet edelleen tavoittamattomissa – Poliisi: "On tiedetty, mitä on haettu"

Multian raviradan ratatallissa kävi varkaita viikonloppuna. Sisä-Suomen poliisi tutkii tapausta, ja toivoo ravikansalta havaintoja.

Multian raviradan lähellä sijaitsevalla ratatallilla viisi vuotta vuokralla olleen Pirkko Sydänmaan talli joutui varkauden kohteeksi perjantain ja lauantain välisenä yönä marraskuun viimeisenä viikonloppuna.

Tallista vietiin tuhansien eurojen edestä ravivarusteita, ainoastaan huonokuntoiset ja ratsastusvarusteet jätettiin rauhaan. Varkaat jättivät paikalle kaamean sotkun lisäksi avoimet ovet, mikä tarkoitti jäätyneitä vesiputkia ja janoisia hevosia.

Lue lisää: Multian raviradan tallilla kävi varkaita: ”Kaikki ravivarusteet vietiin, mitä irti saatiin”

Tapauksen tutkinnanjohtaja, Sisä-Suomen poliisilaitoksen rikoskomisario Kari Aaltio kertoo, että tekijöitä ei ole vielä tavoitettu.

"Juttu on aika pimeä. Kaivattaisiin havaintoja ravivarusteista", hän toteaa.

Poliisit kävivät tuoreeltaan paikalla ottamassa esimerkiksi kuvia ajoneuvojen jäljistä, mutta pelkästään niiden perusteella kiinniottoja ei tulla tekemään.

"Tutkintaa viedään eteenpäin, mutta poliisin resurssit ovat tänä päivänä mitä ovat."

Aaltio uskoo, että tekijät ovat tienneet, mitä he tulevat hakemaan. "Aivan selvästi on tietty."

Hän on vakuuttunut, että varastettu tavara tulee – ellei ole jo tullut – myyntiin internetin kauppapaikoille.

"Suomella ja Ruotsilla on aika kiinteät ravien harrastajat. Jos ei tavara tule myyntiin Suomessa, se tulee Ruotsissa ja päin vastoin."

Aaltio muistuttaa myös ostajan vastuusta. "Kun myyntipalstoilla on hyvin halpaa varustetta tai kauppoja halutaan tehdä nopeasti, voi epäillä, ettei ole kyseessä rehellinen kauppa. Silloin kannattaa selvittää, mistä omaisuus on peräisin, sillä jos ostaa varastettua tavaraa, voi syyllistyä kätkemisrikokseen."

Poliisissa on jo huomattu, että vastaavia kuin Multialta varastettuja tavaroita on jo netissä myynnissä, mutta vielä ei ole voitu yksilöidä, onko kyseessä juuri sama tavara.

"Aivan varmasti ne myydään. Rikollinen ei halua omaisuutta itselleen, vaan hän haluaa muuttaa sen mahdollisimman nopeasti rahaksi."

Siihen Aaltio ei usko, että joku varastaisi näin paljon tavaraa pelkästään omaan käyttöön.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi