Heppa-järjestelmä palvelee ohjastajia jatkossa entistä paremmin.
Heppa-järjestelmä palvelee ohjastajia jatkossa entistä paremmin.Kuva: Hevosurheilun arkisto

Uudistus kuski-ilmoon vähentää puhelinrumbaa

Uusi ominaisuus Heppa-järjestelmässä helpottaa valmentajia, ohjastajia ja ratoja.

Jaettavien sarjojen yleistyessä on ilmennyt ongelma, joka aiemmin esiintyi pääasiassa hevosia kasvattajakilpailujen karsintoihin ilmoitettaessa. Vaikka lähtöjä tiedettiin muodostuvan useita, ohjastaja saattoi vahvistaa vain yhden ajokin yhteen sarjaan. Tämä johti vilkkaaseen soitteluun ilmoittamisajan päätyttyä, kun jouduttiin selvittelemään, mitä muita hevosia kukin kuski ajaa.

Nyt tämä haaste on ratkaistu Hepan uudella ominaisuudella, joka otetaan käyttöön 1.6. Se tekee sekä ohjastajien, valmentajien että ratojen työstä helpompaa. Kuski voi nyt vahvistaa samaan sarjaan ilmoitetut hevoset sekä muut häntä kiinnostavat hevoset mieluisuusjärjestyksessä. Tämä tarkoittaa, että hän voi ottaa näitä hevosia ajettavakseen siinä tapauksessa, että ne juoksevat eri lähdöissä. Tarvittaessa ohjastaja voi myös välittää radalle tiedon, ettei ole käytettävissä tietyn hevosen ajotehtävään. Tämäkin vähentää tarpeettoman soittelun määrää.

Kun ilmoittautumisaika on päättynyt, on yleensä muodostunut selkeä kuva hevosten jakautumisesta jaettavien sarjojen eri lähtöihin. Ohjastajilla on jatkossa sen jälkeen puoli tuntia aikaa käydä Oma Tallissa vahvistamassa ajokkinsa tai niiden ohjastusjärjestyksen. Tämä uudistus tekee ilmoittautumisprosessista selkeämmän ja helpomman sekä valmentajille, ohjastajille että radoille.

Heppa-järjestelmä palvelee ohjastajia jatkossa entistä paremmin.
Uusi digitaalinen palautekanava ravikilpailijoille: Näin radan kunnosta voi antaa reaaliaikaista palautetta

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi