Kaikki Montékypärät-kilpailusarjan lähdöt ajetaan ryhmälähtöinä, joten kilpailusarjaan valitaan 10 osallistujaa.
Kaikki Montékypärät-kilpailusarjan lähdöt ajetaan ryhmälähtöinä, joten kilpailusarjaan valitaan 10 osallistujaa.Kuva: Anu Leppänen

Uusi kilpailusarja Salama- ja Juniorikypärien rinnalle

Nuorten ohjastajien Salama- ja Juniorikypärät saavat jatkoa myös kaudella 2021. Uutena kilpailusarjana ajetaan ensi kesänä Montékypärät.

Montékypärät-kilpailusarja järjestetään yhteistyössä Suomen Monté-ohjastajat ry:n kanssa. Sarja on tarkoitettu vähemmän ohjastaneille montéohjastajille. Kilpailuun saavat hakea mukaan enintään 50 montélähtöä 31.12.2020 mennessä ohjastaneet henkilöt. Ikärajaa Montékypärissä ei ole, vaan mukaan saavat hakea kaikki raviratsastuksesta innostuneet.

”Olemme kehittäneet ideaa Hippoksen kanssa yhdessä, koska on koettu, että tällaiselle on tarve. Haluamme kannustaa lajin uusia ihmisiä ja tuoda esille vähemmän ohjastaneita. Samalla tarjoamme jotain kokonaan uutta montén saralla, sillä ohjastajille ei ole ollut tässä mittakaavassa omaa kilpailua”, Nelly-Janiika Korpikoski Suomen Monté-ohjastajat ry:stä kertoo Suomen Hippoksen tiedotteessa.

Tarkoituksena ei ole tarjota pelkästään ohjastusmahdollisuuksia, vaan antaa kokonaisvaltaisempaa tukea kilpailuun valituille ohjastajille. Osallistujat saavat muun muassa mentorit kokeneempien montéohjastajien joukosta. Myös osallistujilta vaaditaan sitoutumista itsensä kehittämiseen, ja he osallistuvat kauden aikana muun muassa kuntotestaukseen.

”Toivoisin, että hakijat eivät ajattele pelkästään sitä, että pääsevät ajamaan kilpaa. Vaan, että he näkisivät sen laajan kokonaisuuden, mitä montén ohjastaminen vaatii”, Korpikoski sanoo.

Osalähtöjä ajetaan viisi. Kausi alkaa toukokuussa ja päättyy syyskuussa.

Salama-, Juniori- ja Montékypärien hakuaika alkaa ensi viikolla. Hakemuksessa täytyy jättää toive kilpailusarjasta, johon ensisijaisesti haluaisi osallistua. Halutessaan voi hakea myös pelkästään yhteen kilpailusarjaan.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi