Välkyn Tuisku lähestyy starttikuntoa – Taipaleen talliin myös mielenkiintoinen ruotsalaisvahvistus
Kimmo Taipale suunnittelee Välkyn Tuiskulle aloitusta kuunvaihteeseen.Kuva: Sari Juntunen

Välkyn Tuisku lähestyy starttikuntoa – Taipaleen talliin myös mielenkiintoinen ruotsalaisvahvistus

Viime vuoden kuninkuuskilvan kolmonen on paria terävämpää hiittiä vaille starttivalmis, valmentaja raportoi.

Useimmat kuninkuusravitason suomenhevoset ovat jo avanneet kautensa. Hevosurheilu kertoi maanantaina näillä verkkosivuilla Lissun Eerikin aloituksen viivästyvän, ja tämän päivän lehdessä kerrotaan Costellon ja Välähdyksen tuoreet kuulumiset.

Kovin pitkään ei radoille tarvitse odottaa Välkyn Tuiskuakaan.

”Ei tässä mikään hengenhätä ole, mutta pari kertaa kun pääsisi täryyttämään vähän kovempaa, niin ori olisi starttivalmis. Nyt tuli pakollinen paussi, kun tuli kurakelit, mutta kunhan radat kuivuu, niin aloitetaan. Tavoite olisi, että kuunvaihteessa pääsisi ajamaan kilpaa”, Kimmo Taipale päivittää tilanteen.

”Talvi on tehty topakasti töitä. Ori oli ensin pari kuukautta Yrjöllä (Kettunen) kotona, ja sitten jatkettiin meillä. Muutaman kerran on ajettu reippaamminkin. Vaikea sanoa, onko ori mennyt enää viime kaudesta eteenpäin – niin hyvä se jo oli. Mutta ollaan tyytyväisiä, jos se jatkaa samallakin tasolla.”

Kuninkuuskisapaikat jaetaan tänä vuonna pisterankingilla. Kimmo Taipale ei ole huolissaan, vaikka muutamat jo kilpailleet hevoset ovat siinä hieman karussa.

”Eikös niitä pisteitä saa kerätä heinäkuun puoliväliin saakka, sinne on hyvin aikaa. Ja vähän pisteitä on viime vuoden kolmossijasta pohjillakin”, hän muistuttaa.

Teivon toissa lauantaina T75-raveista talliin tuli mielenkiintoinen tulokas. Nyt 4-vuotias Dillan (Support Justice) starttasi viime kaudella Daniel Wäjersteniltä 8 kertaa totosijoin 0-1-2, tienasi 76 000 kruunua ja ravasi mailin kovimmillaan volttiaikaan 14,8.

”Sen jälkeen ollut pieniä terveysmurheita, ja aloitus menee kesälle, mutta mitä olen muutaman kerran ajanut, niin hevonen tuntuu tosi mielenkiintoiselta. Ja asiallisestihan se aloitti, vaikkei vielä voittanutkaan”, Taipale kehaisee.

Linkki Dillanin starttitietoihin

Kuninkuusravien pisterankingit

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi