Saara Mäkinen ei starttaa Varsovan kanssa keskiviikkona.
Saara Mäkinen ei starttaa Varsovan kanssa keskiviikkona.Pekka Salonen

Varsova jää pois Vermon kisasta – ”Se on oireillut aiemminkin”

Keskiviikon Toto65-kierros ravataan tuttuun tapaan maan pääradalla.

Keskiviikkoravien kahdeksantena lähtönä ajetaan enintään 60 000 euroa tienanneiden kylmäveristen 1620 metrin ryhmäajo. Yksi kisan mielenkiintoisimmista nimistä olisi ollut paikkaa kesän kuningatarkilvassa tavoitteleva Varsova.

Saara Mäkisen valmennettava olisi startannut alkuperäisen lähtölistan mukaan kakkosradalta, mutta poisjäännin myötä se olisikin kiihdyttänyt eturivin sisimmältä kaistalta.

Varsova ei kuitenkaan suuntaa keskiviikkona Vermoon, vaan tamma jää kotitalliin Saarijärvelle.

”Meillä on perheessä koronatartunta, mikä selvisi aamulla”, Mäkinen aloittaa. ”Tammallakin oli tiistain ajossa toinen etunen vähän lämmin. Se on oireillut aiemminkin, joten en uskalla ottaa riskiä, jos se varoittelee jostakin.”

Mäkinen myös omistaa reilut 56 000 euroa tienanneen Varsovan. Hän aikoo käyttää tamman eläinlääkärin tarkastettavana ennen seuraavaa starttia, mutta toivoo, ettei pidempään huiliin ole tarvetta.

”Se oli itse asiassa tosi hyvä viimeistelyissä. En tiedä, onko se ottanut siitä itseensä, mutta en usko, että siinä on mitään isompaa.”

Viime kausi oli Mäkisen valmennettavalle selvästi uran paras, kun se keräsi 18 startista seitsemän voittoa ja tienasi lähes 26 000 euroa.

Tällä hetkellä kaikki näyttää hyvältä tulevaa kesää ajatellen, vaikka Varsova jäikin viime kisassaan kuudenneksi.

”Olin ihan tyytyväinen hevosen viime suoritukseen, vaikka ulkopuoliset pitivät suoritusta ehkä huonompana kuin minä itse. Tamma tuntui hyvältä käteen, mutta oli vain turhan innokas johtavan rinnalla. Olen tyytyväinen Varsovan tilanteeseen."

Viime vuonna Varsova jäi rannalle kuningatarkilvasta, vaikka moni olisi valinnut tamman mukaan. Kuninkuusravien osallistujavalintaa muutettiin tälle vuodelle siten, että Kohti kuninkuusraveja -lähdöistä kymmenen eniten pistettä kerännyttä pääsevät automaattisesti mukaan. Turussa 5.3. ravattava tammalähtö on ensimmäinen pisteitä kerryttävä lähtö.

"Nyt olisi ajettu sillä ajatuksella, että se olisi palvellut juuri kyseistä tammalähtöä. Siellä olisi tarkoitus jatkaa.”

Keskiviikkoillan kylmäverikisasta on jäänyt Varsovan lisäksi pois myös Virin Veijari.

Toto-kupongille pääset tästä linkistä.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi