Saara Mäkinen ja Varsova. Kannen kuva: Merja Ahola-Turpeinen.
Saara Mäkinen ja Varsova. Kannen kuva: Merja Ahola-Turpeinen.

Varsovan urasuunnitelmat selvät – ensin kilpaileva ja sitten varsova

Saara Mäkisen parinkymmenen hevosen tallin ainoa kilpahevonen Varsova kilpailee keskiviikkona Vermossa.

Hevosurheilu esittelee keskiviikkolehden lähikuvassa Tammatähden valloittajan Varsovan. Sen omistaja ja valmentaja Saara Mäkinen muistaa, kuinka hän vuonna 2012 etsi tuolloin juuri edesmenneen huippuori Cameronin jälkeläistä. Hän halusi tamman ja kävi katsomassa useampia vaihtoehtoja. Kari Seilosen kasvattaman tamman emälinja vakuutti ja kun varsa itse vaikutti mukavalta, valinta osui siihen. Mäkinen sai jopa itse vaikuttaa hevosen nimeen. Paitsi Puolan pääkaupunkiin, nimi viittaa tamman kilpauran jälkeiseen elämään.

Kun ajo-opetus alkoi, omistajaa alkoi tuskastuttaa kaikessa verkkaisuudessaan.

”Kilpikonnatkin olisi juosseet siitä ohi”, Mäkinen katsoo.

Osat ovat löytäneet paikkansa. Nykyään Varsova on aktiivinen kilpahevonen, joka esittelyn jälkeen juoksee pätkän kiitolaukkaa.

”Viime elokuussa oltiin puolen vuoden kilpailutauon jälkeen Joutsassa. Varsova oli tosi huono lämmitykseen ja mua ihan hävetti, että olin tuonut hevosen sinne”, Mäkinen paljastaa. ”Esittelyn jälkeen yritin ajaa kovempaa ravia, mutta se laukkasikin vahingossa ja me mentiin sitten puoli kierrosta kiitolaukkaa. Sen jälkeen hevonen ravasi startin ja voitti.”

Tuon tapahtumaketjun jälkeen laukka on kuulunut aina osaksi Varsovan lämmitystä.

Hanna Lähdekorpi tekee puolestaan uraa Ruotsissa – sekä eläinlääkärinä että ravivalmentajana. Halmstadin alueella B-lisenssillä vaikuttavan Lähdekorven tienestit näyttävät tältä vuodelta jo yli puolta miljoonaa kruunua.

”Täällä on nyt hämmästyttävän talviset olosuhteet”, Lähdekorpi kertoo. ”Aamulla pakkasta oli peräti -15. Hevoset on pitänyt kengittää hokkikenkään. Sellaista ei ole tapahtunut moneen vuoteen.”

Kenkäkeskustelu on viime viikkoina pyörinyt irronneiden kenkien aiheuttamiin viivytyksiin raveissa, mistä kerromme lisää ajankohtaisuutisissa.

Hevosurheilu palvelee sekä printti- että digialustalla.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi