Mari Koikkalaisen valmentama Sorretun Voima voitti viime vuonna yli puolet lähdöistään.
Mari Koikkalaisen valmentama Sorretun Voima voitti viime vuonna yli puolet lähdöistään.Kuva: Anu Leppänen

Viime vuoden voitokkain hevonen palasi voittokantaan ennätyksellä – ”En vaihtaisi edes Mascate Matchiin”

Sorretun Voima on kohdannut vastustusta alku vuonna, mutta Lappeenrannassa se vihdoin iski kauden ensimmäiseen täysosumaansa.

Toto5-kierros juostiin torstaina Lappeen radalla. Viime vuoden voitokkain hevonen, 10-vuotias Sorretun Voima starttasi neljännessä kohteessa kakkossuosikkina. Se otti pian mailin haltuunsa ja sai loppusuoralla kovaa prässiä rinnalle työntyneeltä M.A. Pisteeltä. Sorretun Voima kuitenkin vastasi kilpakumppanilleen sitkeästi, ja vaikka se hetken näytti jäävän kakkoseksi, löysi se jostain lisäpuhtia ja puristi voittoon päänmitalla. Loppu tultiin 22-aikaan, ja kauden ensimmäinen ykkönen irtosi ruunan uudella ennätyksellä 24,5aly.

Ruunan valmentaja-hoitaja on Mari Koikkalainen ja sen omistaa El Trotters Ky/ Elina Laakkonen.

Koikkalainen oli iloinen, mutta ennen kaikkea helpottunut. Voitto nosti kiven hartioilta.

”Zorro teki tosi rehdin esityksen, loppusuora oli hirveän jännä. Tapio (Perttunen) sanoi, että jäi vielä varaa lopussa, kurvissa hän joutui varmistelemaan, mutta sen jälkeen tekeminen oli varmaa. Tämä oli helpotus monellakin tapaa.”

Hän kertoi, että vuoden alkupuolella kaksikko on paininut monenlaisen epäonnen kanssa. Tammikuussa hevosella oli paha polkema, jota jouduttiin parantelemaan.

”Keväällä Kouvolassa oli pysähtyminen yhdessä startissa ja Zorro ei palautunut siitä kunnossa. Kaikenlaista pientä, mitä on joutunut miettimään. Onneksi ei mitään vakavaa kuitenkaan.”

Lisäksi Sorretun Voima on saanut sille huonoja lähtöpaikkoja. Se sai rahaa viime vuonna sen verran, että nousi sarjoissaan, ja lähdöt ovat nyt luonnollisesti kovempia.

”Huonot lähtöpaikat ovat harmittaneet hevosen puolesta. Näissä lähdöissä paikka merkitsee enemmän ja niissä ei noin vain pärjätä. Lähtöpaikka merkitsee enemmän, ja mukana pitää olla tuuriakin. Tosissaan saa juosta.”

Koikkalaisen mielestä Sorretun Voima on taulustaan huolimatta jopa paremmassa kunnossa kuin viime vuoden menestyksessään. Uusi ennätys ei tullut yllätyksenä.

”Olen äärettömän iloinen, että nyt tuli onnistuminen! Hevonen on ollut hyvässä kunnossa ja hyvällä mallilla koko ajan. Viime vuodesta on tapahtunut parannusta, ja näyttää, että hevonen menee eteenpäin. On hienoa, ettei kehitys ole pysähtynyt. Ennätys on hieno.”

Sorretun Voima on jo pitkään ollut Koikkalaisen elämän keskipiste ja kaksikon tiivis suhde on silmin nähtävissä.

”Sanon aina, että Zorro on paras kaverini, ja siitä on kasvanut elämäni hevonen. Ei se helpolla ole minua päästänyt, ja pari ensimmäistä vuotta tuntui, että mitähän tästä tulee”, hän muisteli. ”Kerran minulta kysyttiin, vaihtaisinko sen Mascate Matchiin ja sanoin heti, että en vaihtaisi! Sillä on vain yksi Zorro.”

Parivaljakko Laakkonen-Koikkalaisen kolmella hevosella oli kotiin viemisinä kolme täysosumaa, kun myös EL Indeed voitti lähtönsä ja EL Jackpot juoksi hyväksytyn koelähdön. Kotimatka alkoi keveissä tunnelmissa.

”En tiedä, kuinka usein näin käy. Taisi kerran Kouvolassa käydä yhtä hienosti”, Koikkalainen naurahti.

Katso Sorretun Voiman voittosuoritus täältä.

Hevosurheilu palvelee sekä printti- että digiversiona.

Digilehden voi lukea missä päin maailmaa tahansa. Kätevästi digilehteä lukemaan pääsee lataamalla Hevosurheilun Apin sovelluskaupasta. Palveluun kirjaudutaan asiakasnumerolla, joka löytyy paperilehden osoitetiedoista postitoimipaikan jälkeen tai tilauslaskustasi (kirjoita asiakasnumero ilman ensimmäisiä nollia). Postinumero toimii salasanana.

Tilaa lehti täältä.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi