Omistaja Janne Paavola ja voiton ohjastanut Ari Moilanen kiittivät Ville Kallea hienosta suorituksesta.
Omistaja Janne Paavola ja voiton ohjastanut Ari Moilanen kiittivät Ville Kallea hienosta suorituksesta.Kuva: Anu Leppänen

Ville Kalle jyräsi laukasta huolimatta Pikkukunkun voittoon

Jouko Paavolan valmentama ori otti jo kolmannen voittonsa putkeen. Tuorein täysosuma oli 15 000 euron arvoinen, joten Ville Kallen kausiansiot nousivat jo lähes 50 000 euroon.

Pikkukunkun kiihdytyksessä johtopaikan valtasi kolmosradalta startannut Huisi Hemmo, joka ampaisi matkaan aivan omaa vauhtiaan. Ari Moilasen ohjastama suosikki Ville Kalle jäi takarivin paikaltaan porukan hännille. Sen menestysmahdollisuudet tuntuivat jo haihtuneen savuna ilmaan, kun ori laukkasi toisessa kaarteessa. Ville Kalle löysi kuitenkin nopeasti ravirytmin, mutta ero kärkeen kasvoi.

Huisi Hemmo veti keulapaikalla avauskierroksen aikaan 24,5. Teemu Okkolinin ohjastama Suvelan Rinssi huolehti toisen radan vetotöistä.

Toiselle kierrokselle lähdettäessä Ville Kalle aloitti armottoman kirinsä kolmatta rataa pitkin kohti kärkeä. Viimeisellä takasuoralla se oli edennyt jo kärkikaksikon ulkopuolelle, eikä vauhti tuntunut hiipuvan. Kärkipari kuitenkin harasi tiukasti vastaan, ja neljättä rataa pitkin kiri vielä Kinderi voittotaistoon.

Maalilinja ylitettiin varsin tasaisessa rintamassa, mutta lopulta ykköseksi kurkotti Ville Kalle ajalla 25,3ake.

”Ei ollut tarkoitus tehdä mitään jännäksi, mutta meille tuli laukka ihan yllättäen, aika paljon annettiin sen myötä tasoitusta”, Moilanen sanoi voittajahaastattelussa. ”En kuitenkaan ollut hirveän huolestunut. Kun saimme porukan kiinni, ja lähdin ajamaan kolmatta, hevonen lähti vetämään tosi hyvin. Ajelin vain varma päälle loppusuoran alkuun. Tunsin, että meillä on vielä paljon varaa. Sen verran kiristettiin, mitä tänään tarvitsi. Tästä tulee varmasti huippuhevonen, jos vain saa edetä terveenä.”

Ville Kallen omistaa Janne Paavola ja valmennuksesta vastaa Jouko Paavola. Treenarille selvästi maistui ikäluokkakilpailussa onnistuminen, etenkin kun se tapahtui kotiradalla.

”Kyllä tunnelmat ovat hyvät, ei sille mitään saa”, Paavola iloitsi. ”Vähän säikähdin laukkaa, mutta luotin siihen, että kun Ville saa moottorin pyörimään, se kyllä tulee. Ne ajoivat kuitenkin ekan ringin aika reipasta. Maalisuora oli mulle jännää, mutta luotin, että kyllä se puskee viimeiset kymmenen metriä."

Lisää Pikkukunkusta ja sunnuntain muista lähdöistä voit lukea keskiviikkona ilmestyvästä Hevosurheilun printtilehdestä. Pääset tilaamaan lehden tästä.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi