Vitter joutui jäämään viime hetkellä pois Vieremän koelähdöstä. Arkistokuva.
Vitter joutui jäämään viime hetkellä pois Vieremän koelähdöstä. Arkistokuva.Kuva: Jarno Unkuri

Vitterin vastamäki jatkuu - aloitus siirtyy tulevaisuuteen

Vieremän koelähtöön ilmoitettu Vitter joutui viime hetkellä jäämään pois koelähdöstä. Ori ei ollut  sellainen, että sillä olisi ollut järkevä lähteä yrittämään.

"Vitter oli vähän jäykän tuntuinen", Antti Ojanperä muotoili. "Ei jalka ollut millään tavalla puristusarka, mutta ei hevonen ollut sellainen, että sillä olisi voinut hyvillä mielin koelähdön ajaa."

Ojanperä ei äkkiseltään osannut sanoa, mitä tapahtuu seuraavaksi.

"Menee jonkun aikaa kun katsotaan hevonen läpi. Ei ole mitään suunnitelmaa jatkosta. Tällaista hevosta ei ole niin helppo tuoda takaisin radoille, mutta en vielä ainakaan usko, että hevosen ura olisi päättymässä. Se on lähellä starttikuntoa."

Useamman vuoden poissa radoilta ollut Vitter on yksi Suomen lahjakkaimpia, mutta sen kohdalla elämä on ollut pitkään melkoista taiteilua. Periaatteessa ori on terve, mutta silti kovassa rasituksessa kaikki ei toimi niin kuin pitäisi.

"Pitää olla tarkkana koko ajan. Kotona on ajettu kovempaakin, mutta sellaista ajoa pitäisi päästä ajamaan vielä enemmän. Pitää löytää tasapaino, mikä on rasituksen ja levon oikea suhde. Pitää olla tosi tarkkana koko ajan. Yritetään kaikella tapaa välttää virheitä, kun ollaan näin lähellä pääsemistä radoille."

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi