Viime vuonna toisen derbykarsinnan vei nimiinsä Vixelin täysveli Vixus. Kuva: Anna Karhila.
Viime vuonna toisen derbykarsinnan vei nimiinsä Vixelin täysveli Vixus. Kuva: Anna Karhila.

"Ainahan on miinus lähteä takarivistä" - Vixeli starttaa derbykarsintaan numerolla 12

Killerin derbykarsinnat ajetaan torstaina 15.8. Ensimmäisessä karsinnassa kohtaavat muun muassa Vixeli, Hiioppi ja Kaappi, toisessa Landen Paukku, Sippimies ja Kansainvälinen.

Killerin derbyn karsintoihin ilmoitettiin tänä vuonna 24 hevosta. Karsinnat ajetaan kahtena lähtönä, joista molemmista finaaliin pääsee kuusi hevosta. Derbyfinaali ajetaan Killerillä puolentoista viikon päästä karsinnoista lauantaina 24.8. 2019.

Ikäluokan valtiaat Vixeli ja Landen Paukku ovat eri karsintalähdöissä. Vixeli sai omaan karsintaansa takarivin paikan ja lähtee matkaan numerolla kaksitoista. Valmentaja Tapio Perttunen ei ole varma, onko Vixeli koskaan aiemmin startannut takarivistä.

"Ainahan se on miinus lähteä takarivistä, mutta siihen on sattunut se paikka, ja sillä siisti. Vixeli on jaksava hevonen, joka pystyy kiertämään, mutta ainahan takarivistä voi jotain sattuakin, kun sieltä on toisten armoilla", Tapio Perttunen pohtii.

Landen Paukku ja Sippimies eivät osuneet samaan karsintaan Vixelin kanssa, mutta Perttunen muistuttaa, että derbykarsinnoissa on muitakin hyviä, vasta tulollaan olevia hevosia.

"Ikinä ei saa olla ylimielinen. Omassa karsinnassa varsinkin Hiioppi hyvä hevonen, ja sieltä tulee muitakin uusia nousevia, vähän startanneita hevosia, jotka voivat olla tulevaisuudessa tosi hyviä. Pakka elää koko ajan, ja sen takia derby on sekä suomenhevosilla että lämminverisillä niin mielenkiintoinen kisa", Perttunen muistuttaa.

Toisessa karsinnassa mielenkiintoista on nähdä esimerkiksi kesän paussia pitänyt ja pienestä loukkaantumisesta kärsinyt Kansainvälinen.

Karsintalähtöjen osallistujista tammoja on kaksi, ensimmäisessä karsinnassa starttaava kotiradan Juhani Heikkisen Virin Varpu sekä toisessa karsinnassa starttaava,  Seppo Suurosen treenistä tuleva Ciiran Tähti, jota Killerillä ajaa Tapio Perttunen.

Ensimmäisessä karsinnassa starttaavat 1. Kaappi, 2. Rantaniemelän Savu, 3. Tohtori, 4. Milsger, 5. Koljanteri, 6. Sillankorvan Toivo, 7. Virin Varpu, 8. Hiioppi, 9. Seppele, 10. Jostois, 11. Ypäjä Luotsi ja 12. Vixeli.

Toisessa karsinnassa starttaavat 1. Heporix, 2. Eskolan Jyräys, 3. Tinderi, 4. Sippimies, 5. Hissun Feeniks, 6. Landen Paukku, 7. Ruopas, 8. Ciiran Tähti, 9. Rokkoff, 10. Kevinin Tähti, 11. Kansainvälinen, 12. Riksun Kingi.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi