Voitokas Dzingel vaihtoi omistajaa – ”Täytyy olla reilu hevosta ja rehellinen itseään kohtaan”
Jani Punkkisen elämässä puhaltavat uudet tuulet. Hevosten rooli pienenee.Kuva: Anu Leppänen

Voitokas Dzingel vaihtoi omistajaa – ”Täytyy olla reilu hevosta ja rehellinen itseään kohtaan”

Viime torstain Kouvolan floppistartti jäi viimeiseksi Jani Punkkisen valmennuksessa ja hänen puolisonsa Tuulia Parkkosen omistuksessa.

Dzingel nousi viime talvena otsikkohevoseksi voittamalla Ville Mikkaselta kuudesti kolmen kuukauden sisään. Voittokulun katkettu parissa viimeisessä startissa ja hevosen vaihdettua omistajaa se ei alkanutkaan Jani Punkkisen käsissä uudestaan.

”Mitä viime startit ajaneen Saarelan Jarmon kanssa ollaan juteltu, niin se ei ole välttämättä isoista asioista kiinni, mutta olihan viime torstain Kouvolan startti kelvoton – niin kuin varmaan itsekin näit. Siitä vauhdista (kierros 33,5) Dzingelin olisi pitänyt pystyä lopettamaan tosi kovaa”, Punkkinen huokaa.

Analyysi johti hevosesta luopumiseen. Dzingel siirtyi Oona Halmeen omistukseen ja Teemu Okkolinin valmennukseen.

”Täytyy olla reilu hevosta ja rehellinen itseään kohtaan", Jani Punkkinen perustelee.

"Muutkin hevosta kyseli, mutta halusin sen nimenomaan Teemulle. Dzingel on vähän ovela hevonen. Nyt se on rentoutunut ja suostuu kävelemäänkin, mutta tietyt treenit pitäisi pystyä ajamaan reippaammin. Teemu pystyy tekemään sen vähän kuin huomaamatta piilottamalla hevosen sopivasti 4-6 hevosen porukkaan."

Punkkiselle Dzingelistä luopuminen on osa isompaakin elämänmuutosta. Hän avasi yhdessä aikuisten poikiensa kanssa viime syksynä Kouvolan Tornionmäkeen Pub Torkkarin ja haluaa panostaa nyt siihen entistä enemmän.

”Kun ihmisiä kuuntelee ja myyntilukujakin katsoo, niin Torkkarista on tullut Kouvolan ykköspubi. Minulla menee siellä kaikki perjantait ja lauantait ja tietysti muutakin aikaa, ja haluan antaa sille ja pojille vieläkin enemmän. On todella harvinaista, että pääsee tekemään töitä yhdessä tämän ikäisten (syntyneet 2000 ja 1995) poikien kanssa”, Punkkinen iloitsee.

Se vaatii uudelleen järjestelyjä kotitallilla.

”Meinataan laittaa pienelleen. Gerris Trix lähti jo Utalan Juhalle treeniin, ja 4-vuotias maharajahilainen (Sunrise Maharani) on myyntilistalla. Se on epäonnistunut nyt pari kertaa kuumuuden takia. Jäljelle jää 3-4 sellaista hevosta, jotka Tuulia pystyy ajamaan: Tippy Grain tietysti ja muutama nuorempi hevonen.”

”Rakkaus hevosiin on minullakin edelleen syvällä, ja varmasti niitä tulee jatkossakin ajettua, mutta nyt ehtii keskittymään muihinkin itselle tärkeisiin asioihin”, Jani Punkkinen painottaa.

Jani Punkkisen elämässä puhaltavat uudet tuulet. Hevosten rooli pienenee.
Dzingel jatkoi matkaansa yllätysosoitteeseen – ”Kauppa meni kahteen sanaan”

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi