Juha Rehula kertoi kokousväelle hevostalouden, Hippoksen ja hevospelaamisen ajankohtaisista asioista. Luottamusta ei lopulta mitattu. Olavi Haanketo (vas.) johti puhetta.
Juha Rehula kertoi kokousväelle hevostalouden, Hippoksen ja hevospelaamisen ajankohtaisista asioista. Luottamusta ei lopulta mitattu. Olavi Haanketo (vas.) johti puhetta.Kuva: SI

Yllätyskäänne: Hallituksen luottamuksesta ei äänestettykään

Etukäteen puhuttaneita luottamuslauseäänestyksiä ei Suomen Hippoksen valtuuskunnan kevätkokouksessa tarvittukaan.

Kokous alkoi kädenväännöllä siitä, voitiinko kaikista esityslistan asioista ylipäänsä päättää.

Koska esityksiä hallituksen ja sen puheenjohtajan luottamuksen mittauksesta sekä luotonannosta kesäradoille ei ollut mainittu erikseen kokouskutsussa vaan ne löytyivät ainoastaan sen liitteistä, niistä ei valtuutettu Juha Wikmanin saaman asiantuntijalausunnon mukaan voitu yhdistyslain puitteissa myöskään tehdä päätöksiä.

Suomen Hippos oli tehnyt asiasta oman selvityksensä. Sen mukaan riitti, että esitykset löytyivät kokouskutsun liitteistä.

Näkemykset erosivat siis täysin toisistaan, mutta isompaa kiistaa ei syntynyt, kun Wikman veti esityksensä luottamuslauseäänestyksistä pois. Koska pitäviä päätöksiä ei tässä tilanteessa voitu hänen mielestään tehdä, hänestä oli turha äänestääkään. Samalla hän tosin esitti, että koska virhe oli Hippoksen, hallituksen ja sen puheenjohtajan tulisi pyytää eroa itse.

Valtuuskunnan ennakkopäätöksellä hyväksymä Hippoksen laina kesäratojen palkinto- ja toimintatukeen vahvistettiin Paavo Koivurovan esittämän ponnen kera. Sen myötä kesäratojen vastuuhenkilöt eivät joudu lainasta takausvastuuseen, jos valtion syksylle lupaama tuki ei jostain syystä toteutuisikaan, vaan kaikki maakuntaradat osallistuisivat lainan takaisinmaksuun suhteessa kokoonsa.

”Olisihan se täysin kohtuutonta, jos kesäradat joutuisivat sellaiseen tilanteeseen ilman omaa syytään”, Koivurova perusteli.

”Tällaisia päätöksiä valtuuskunnan pitäisi tehdä. Minun maailmassani se näyttäytyi isona solidaarisuuden osoituksena”, puheenjohtaja Juha Rehula kiitti.

Lisää valtuuskunnan kokouksen annista perjantain painetussa Hevosurheilussa.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi