Iikka Nurmonen ohjasti Zolamanin voittoon Hevosenomistajapokaalissa.
Iikka Nurmonen ohjasti Zolamanin voittoon Hevosenomistajapokaalissa.Kuva: Anu Leppänen

Zolamanin loppusuoran kiri kantoi arvokkaaseen voittoon – ”On tämä varmaan kaksivuotiaana paras, mitä meillä on ollut”

Timo Korvenheimon valmennettava spurttasi ykköseksi lennokkaalla kirillä.

Kaksivuotiaiden lämminveristen suuripalkintoisin lähtö, Hevosenomistajapokaali, sai dramaattisia käänteitä heti alkumetreillä, kun suosikkeihin lukeutuneet Stratton ja Dusktodawnboogie lankesivat laukalle.

Keulapaikalle kiihtyi Pekka Korven valmentama Birgit Combo, jonka rattailla ohjastustehtäviä hoiti Olli Koivunen.

Alun toisessa ulkona matkannut Time Match sai kuskiltaan Ari Moilaselta merkin nousta kolmannen kautta johtavan rinnalle jo ensimmäisen etusuoran alussa. Samassa vauhti kiihtyi, ja kolmannen puolikkaan väliajaksi kellotettiin 12,5. Kärkikaksikon takana mahdollisuuttaan odotti Iikka Nurmosen ohjastama ja Timo Korvenheimon valmentama Zolamani.

Viimeisen kurvin lopussa Time Matchin voimat alkoivat ehtyä, ja johtavaa peesannut Zolamani hyökkäsi kolmannelle. Koivunen sai kuitenkin samassa nykäistyä Birgit Combolla pienen eron takaa-ajoa yrittäneeseen ruunaan.

Korvenheimon valmennettava kuroi kuitenkin etumatkaa kiinni metri metriltä ja spurttasi lopussa hallittuun voittoon. Ykkössija Hevosenomistajapokaalissa oli 22 000 euron arvoinen, ja se nosti Zolamanin ansiot jo yli 40 000 euroon.

“Meillä ei onnistunut ekat askeleet, jolloin oli selvää, että keulapaikka menetetään. Ainoa mahdollisuus ajaa voitosta oli kiertää Ari (Moilanen). Olli pääsi repäisemään oikeaan aikaan keulapaikalla. Jäimme siinä, mutta se oli ainoa ratkaisu, jos voitosta halusi ajaa”, Nurmonen kertasi kirin ajoitusta. ”Zolamani on oikein varhaislahjakas ja kypsä ikäisekseen. Toimii joka paikassa ja on hieno hevonen ajaa.”

Valmentaja Korvenheimo myönsi olleensa huolissaan, kun Birgit Combo sai vetää avauskierroksen mielestään vauhtia.

”Vähän jännitti, nopea hevonen keulassa ja sai vetää aika rauhassa. Tällä on kyllä tosi hyvä pätkä.”

Hevosenomistajapokaalin toissa vuonna Battle Jackin kanssa voittanut treenari kehui Zolamanin olevan kaksivuotiaana lahjakkaampi kuin yksikään hänen aiemmista hevosista.

”On tämä varmaan kaksivuotiaana paras, mitä meillä on ollut. Uskotaan sen kehittyvän vielä paljon.”

Zolamanin omistavien Helky Virtasen ja Asko Kujalan sykkeet olivat korkealla jännittävällä maalisuoralla.

"Esitys oli hieno, mutta kyllä meitä jännitti niin kovasti, vaikka Asko koko ajan uskoikin, että meidän hevonen voittaa", Virtanen kertoi. "Timo valikoitui valmentajaksi, koska tunsin jo entuudestaan hänen äitinsä."

Tänä vuonna suunnitelmissa ei ole enää kisata, vaan pienen paussin kautta alkaa jo valmistautuminen ensi kauteen.

"Se on vasta noin nuori, mutta tienannut jo yli 40 000 euroa", Virtanen hämmästeli. "Aivan mahtavalta tuntuu, aivan ihanalta."

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi