Raviurheilun seuraaja olisi halunnut nähdä 11.5. Suomen pääravien 
jälkeen Ruotsin vastaavat kisat.
Raviurheilun seuraaja olisi halunnut nähdä 11.5. Suomen pääravien jälkeen Ruotsin vastaavat kisat.Arkistokuva: Jarno Unkuri

Lukijan kynä: TotoTV teki ruman tempun – näin Veikkaus vastaa

Mitä tapahtui 11.5. lauantain Suomen pääravien jälkeen TotoTV:ssä, lukija ihmettelee.

Olipa hienot 75-ravit lauantaina 11.5. Forssassa! Mitä tapahtui sen jälkeen? Normaalisti TotoTV:n pääkanavalla alkaa vähintään yhtä hienot 75-ravit Ruotsista. Ruotsin raveja käsittelevä studio on myös ollut mielenkiintoista seurattavaa lähtöjen välillä, etenkin silloin kun on saanut kuunnella Kari Lähdekorven tarinoita sikäläisen hevosväen taustoista ja ihmissuhteista. Muitakin kiinnostavia vieraita on studiossa nähty.

Nyt Forssan lauantairavien jälkeen Umåkerin 75-raveista ei näytetty pääkanavalla lähtöäkään, ennen kuin Rovaniemen saunaravit oli ajettu loppuun. Ilmeisesti tämä Veikkauksen linjaama käytäntö jatkuu myös tästä eteenpäin.

Ei mitään pohjoisen raviurheilua vastaan, vaan kun se ei ”etelän miestä” kiinnosta silloin kun samaan aikaan ajetaan Ruotsissa 75-kierros 1,6 miljoonan jackpotilla höystettynä. Toki näihin kakkosraveihin tulee petsarina aina jokin lappu väsättyä ihan jo mielenkiinnon vuoksi, paitsi nyt kun Veikkaus on linjauksensa TotoTV:n suhteen tehnyt. Ei enää senttiäkään, periaatteesta.

Yksi mikä on varmaa, ei tällä vastakkainasettelulla ainakaan Suomen raviurheilua käännetä nousuun. Se, että koitetaan työntää Ruotsin ravit piiloon ravikansalta ei johda muuhun kuin närkästymiseen ja sitä kautta käänteiseen tulokseen.

Voisiko tässä mahdollisesti olla kyseessä jo jonkinlainen Veikkauksen strateginen veto? Ennakoiden ravipelien/eurojen siirtymistä jatkossa jonkin toisen katon alle? Turhautetaan pelaajat ja koitetaan siten saada heidät jonkun toisen Veikkauksen vedonlyönnin pariin. Vai onko tämä liian kaukaa haettu? Eikö raviväki puutu tähän millään tavalla? Kaikki niellään mukisematta, mitä Veikkaus raviurheilulle suoltaa.

Itse ainakin äänestän jaloillani. TotoTV:n tilaus 18,30/kk päättyy 20 vuoden jälkeen osaltani välittömästi. En halua katsoa saunaraveja seinältä isosta ruudusta, kun samaan aikaan on huippuravit Ruotsissa meneillään tabin pienellä näytöllä. Lisäksi en laita enää euroakaan kakkosraveihin silloin, kun ne ajetaan päällekkäin Ruotsin 75/64-ravien kanssa, eikä lähtöjen näyttämistä pääkanavalla edes yritetä synkronoida keskenään.

Haluaisin saada myös kasvot tälle TotoTV:n muutokselle, eli nimet reilusti julkisuuteen. Veikkauksen Juha Ahjolinna perusteli tätä jossakin studiolähetyksessä ontuvin perustein, mutta hän tuskin on yksin päätöksen takana. Kuka tai ketkä ovat tämän linjauksen arkkitehtejä? Onko tähän Veikkauksen lisäksi mahdollisesti sotkeutunut myös Hippoksen väkeä? Ajatuksena pelastaa suomalaista raviurheilua. Jos näin on, niin taas mennään raviurheilussa perä edellä puuhun ja korkealle.

Ari Musikka, Vantaa

Vastineena edelliseen

Veikkauksen studiolähetyksiin tehdyt muutokset eivät aiheuta muutoksia järjestykseen kohteiden osalta, joita TotoTV:n pääkanavalla näytetään. Lauantaisin Suomen Toto75-ravien jälkeen lähetyksen kuuluu toki siirtyä Ruotsin Toto75-ravien lähetykseen. Toissa lauantaina pääkanavan ohjelmistossa olivat Forssa ja Umåker.

Veikkauksen palveluntarjoaja näytti erheellisesti Suomen kakkosraveja TotoTV:n pääkanavalla Ruotsin Toto75-kierroksen sijaan. Pahoittelemme asiasta aiheutunutta haittaa katsojille.

Veikkaus tekee päätökset liiketoimintaehtoisesti. Suomen ravit on Toto-pelien tärkein kohteemme asiakasmäärällisesti ja pelikatteella mitattuna. Haluamme tukea suomalaista raviurheilua merkittävästi enemmän kuin kansainvälistä, mutta emme myöskään missään nimessä piilota asiakkaidemme peli- tai katsomismahdollisuuksia kiinnostaviin kansainvälisiin kohteisiin.

Tulemme toteuttamaan Solvallan Elitloppet-viikonlopulle asiantuntijastudiolähetyksen yhdessä palveluntarjoajamme kanssa.

Juha Ahjolinna, Veikkaus

Raviurheilun seuraaja olisi halunnut nähdä 11.5. Suomen pääravien 
jälkeen Ruotsin vastaavat kisat.
Pääkirjoitus: Parasta Suomesta

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi