Leppävirtalaistamma Helmi-Huki pystyy järjestämään Vieremällä kaiken onnistuessa ison yllätyksen.
Leppävirtalaistamma Helmi-Huki pystyy järjestämään Vieremällä kaiken onnistuessa ison yllätyksen.Kuva: Pekka Salonen

Toto75-ennakko Vieremä: Leppävirran tammalla pieni yllätyssauma – "Helmi-Huki on itsensä pahin vastustaja"

Kuopiossa mahdottoman tehtävän eteen joutunut Helmi-Huki on lähes pelaamaton, mutta se ei kiharaisessa tammavoltissa ole lainkaan mahdoton troikkahevonen. Toto75-ravit juostaan poikkeuksellisesti jo perjantaina kello 18.00 alkaen.

Yhdeksänvuotiaaksi varttunut Helmi-Huki on väläytellyt useammassa startissaan sellaisia otteita, jotka riittävät menestykseen myös Toto75-lähdöissä. Tuoreimmassa kisassa suursuosikki Ypäjä Päivi kiihdytti päätöslenkillä vauhtia äärimmilleen, eikä 5. ulkoa kierroksen kirin tehnyt Helmi-Huki pystynyt nousemaan kärkitaistoon mukaan.

Loppukaarteessa tamma haki raviaan, ja se vei hevoselta vauhtia sekä muutaman sijan tulospöytäkirjasta. Helmi-Hukin valmentama Markku Kröger nollaa tuoreimman kisan.

“Itse asiassa tamma laukkasi loppusuoran alussa muutaman askeleen, ja Niko (Riekkinen) joutui kääntämään sitä ulos. Se otti siinä laukka-askeleita, vaikka asiaa ei kukaan huomannutkaan. Toki edestä edestä hylättiin muutama maalisuoralla laukannut, joten noustiin jäännösrahoille seitsemänneksi. Se auttoi sijoituksen osalta hevosta", Kröger kommentoi.

Vieremällä muutaman prosentin hevosella on revanssin paikka. Samalla se voi näpäyttää pelaajia lyhyestä muistista, sillä sen aikaisemmat kisat sujuivat positiivisissa merkeissä. Tämä valaa uskoa myös valmentajaan, ainakin jatkon kannalta.

“Hyvästi tamma meni kolmossijoihin, ja niihin startteihin oltiin kaikki tosi tyytyväisiä. Ne suoritukset olivat parasta Helmi-Hukia kahteen vuoteen. Mahan kanssa oli viime kesänä ongelmia. Se oli ylikunnossa, eikä ole lainkaan helppo tapaus. Helmi-Huki on ollut ikänsä tosi vaikea reenata. Se on itsensä pahin vastustaja.”

Kröger antaa tuoreen esimerkin.

“Pari päivää sitten ohja katkesi. Tamma kiipesi korkeimmalle kukkulalle, mutta onneksi siinä ei käynyt pahempaa. Olemme illan kisassa normaalisti mukana. Vauhtia ja vaarallisia tilanteita on riittänyt. Juuri sellainen se on luonteeltaan”, Kröger nauraa.

Helmi-Huki on ominaisuuksiltaan hevonen, joka voi jonain päivänä nousta jopa kuningatarkilpailuun saakka. Se vaatii yhden pykälän ottamista ylöspäin, ja huippuvauhtia saisi tulla reilu sekunti lisää.

“On sillä siihen mahdollisuudet. Nyt tuntuu, että ylikuntovaihe on mennyt ohitse. Se teki viime vuonna sitä, että tamma stoppasi 1500 metrin jälkeen, vaikka on olemassaan rehti hevonen, joka kiertää normaalisti aina maaliin saakka.”

Illan startista valmentaja odottaa kaiken kokemansa jälkeen rahasijaa.

“Ehjä suoritus olisi toiveissa. Lähtö on tammalle vähän ylikova, mutta ei se toisaalta ole vailla mahdollisuuksia. Jos rahoille päästään, niin pitää olla tyytyväinen. Jos mennään alku hiljaa, ja hurjat lopettavat edestä 23-vauhtia, niin vaikea se on kiertämällä ohitella. Pieni sauma kuitenkin on, jos kaikki natsaa”, Kröger päättää.

Helmi-Huki juoksee lähdössä 9, joka Toto75-pelin viides kohde

Leppävirtalaistamma Helmi-Huki pystyy järjestämään Vieremällä kaiken onnistuessa ison yllätyksen.
Global Classified aloittaa Vieremällä – Ravilauantai on tällä viikolla Raviperjantai
Leppävirtalaistamma Helmi-Huki pystyy järjestämään Vieremällä kaiken onnistuessa ison yllätyksen.
Hevosurheilun Toto75-ideavihje Vieremä: Poikkeuksellisen mielenkiintoiset ideavarmat

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi