HU 100 vuotta
HU 100 vuotta

Hevosurheilun synttäriviikko – tarjolla maistiaisia sisällöstä

Hevosurheilu tarjoaa 100-vuotissynttärien kunniaksi viime vuoden luetuimpia juttuja luettavaksi ilmaiseksi. Juttujen lukeminen vaatii ainoastaan ilmaisen Hevosurheilu-tunnuksen ja kirjautumisen.

Hevosurheilun pitkäaikainen toimittaja Harri Lind uppoutui historian syövereihin, ja selvitti, että Hevosurheilu-lehden edeltäjä Hevoslehti ilmestyi ensimmäisen kerran tammikuussa 1924, tarkalleen ottaen viikolla neljä. Varsinaista ilmestymispäivää ei lehdestä löydy, joten sen selvittäminen vaati hiukan salapoliisin työtä.

”Lehteen on painettu ainoastaan tammikuu 1924, ei päivämäärää. Luin läpi lehden uutiset ensimmäisestä ja toisesta lehdestä, ja niiden avulla sain selville tarkemman ajankohdan”, Harri Lind kertoo. ”Sain haarukoitua ilmestymisajaksi tammikuun viimeisen viikon.”

Lind tarkentaa, että Hevoslehden ensimmäisessä numerossa on uutinen, joka alkaa näin: ’Pohjois-Savon Hevosjalostusliiton ravikilpailut pidettiin sunnuntaina tammikuun 20. päivänä Kuopiossa kilpa-ajoradalla.’ Todettakoon myös, että uutisen mukaan raviurheilun kannattajia oli pakkasesta huolimatta saapunut seuraamaan kilpailuja aika runsaasti. Lehden on täytynyt siis ilmestyä tuon päivän jälkeen. Toisaalta lehdessä oli myös ilmoitus siitä, että helmikuun 1.päivänä Helsingissä pidettäisiin valtion orinäyttely. Lehti on siis ilmestynyt ennen sitä.

”Todennäköisesti ensimmäinen numero on ilmestynyt torstaina 24.1. tai perjantaina 25.1., sillä sen ajan menetelmillä lehteä ei varmasti ole painettu maanantaina, enkä usko, että vielä tiistainakaan, kun sivuilta löytyy uutinen sunnuntaina olleista kilpa-ajoista.”

Hevosurheilun toimittaja Harri Lind (oik.) valmistelee parhaillaan kirjaa Jorma Kontiosta. Aiemmin hän on kirjoittanut kirjan mm. Timo Nurmoksesta (vas.) sekä Vieskeristä.
Hevosurheilun toimittaja Harri Lind (oik.) valmistelee parhaillaan kirjaa Jorma Kontiosta. Aiemmin hän on kirjoittanut kirjan mm. Timo Nurmoksesta (vas.) sekä Vieskeristä.Kuva: Stiina Ikonen

Nyt elämme viikkoa neljä vuonna 2024 ja Hevosurheilu-lehti juhlistaa satavuotissynttäriviikkoaan julkaisemalla viime vuoden luetuimpia juttuja ilmaiseksi, jotta kaikki halukkaat pääsevät tutustumaan niihin. Julkaisemme kaksi uutta juttua joka päivä koko viikon ajan. Jutuista toinen käsittelee raviurheilua ja toinen ratsastusta, ja niitä valitessa olemme halunneet esitellä sisältöämme mahdollisimman monipuolisesti.

Juttujen lukeminen vaatii ainoastaan kirjautumisen ilmaisella Hevosurheilu-tunnuksella. Tunnuksen rekisteröiminen onnistuu klikkaamalla laitteesta riippuen sivun oikeassa yläkulmassa olevaa ihmishahmoa tai kirjaudu-tekstiä ja syöttämällä sähköpostiosoitteen.

Rekisteröitymisen jälkeen pääset alla olevista linkeistä lukemaan maanantain jutut ja myöhemmin kaikki viikon aikana ilmestyvät artikkelit.

Ravipuolelle valitsimme maanantaille rakastetun Sukulinjat-sarjan, jossa toisistaan puhuvat saman perheen hevosihmiset. Artikkelissa toisistaan kertovat Susanna ja Christa Packalén. Juttu on ilmestynyt alun perin toukokuussa 2023.

HU 100 vuotta
Äiti ja tytär Packalén osaavat riidellä ja sopia – "Äitiys saa ajattelemaan monia asioita eri tavalla"

Ratsastuksessa tutustumme Ratsastuksen Legenda-sarjassa Kyra Kyrklundin mustaan oriin Matadoriin. Juttu on ilmestynyt alun perin maaliskuussa 2023.

HU 100 vuotta
Iso, musta, äärimmäisen herkkä - lähipiiri muistelee ori Matadoria

Tiistain artikkelit voit lukea alta:

HU 100 vuotta
Parvelan Retu antaa arjen tähtihetkiä ja elämyksiä niin taustajoukoilleen kuin raviväelle: ”Mistä noita saa, ei edes lottovoitolla"
HU 100 vuotta
Kimpassa: Tunteet paljastettiin vuosien ystävyyden jälkeen – "On maailman hienoin tunne rakastaa ja tuntea, että on rakastettu"

Keskiviikon artikkelit tässä:

HU 100 vuotta
Hylätyt nimet 
HU 100 vuotta
Podcast: "Jos hevonen yrittää pukitella minua satulasta, joudun käymään itseni kanssa todella kovan kehityskeskustelun"

Torstain artikkelit löydät alta:

HU 100 vuotta
Kuukauden hevonen: Yhteinen Sävel – Kun tavallisille pulliaisille osui paree hevonen
HU 100 vuotta
Ratsuori Jalopenon viimeinen syksy

Perjantain artikkelit voit lukea tästä:

HU 100 vuotta
Kuningas myös kotonaan
HU 100 vuotta
Kimpassa: Janne Bergh ja Maria-Kristiina Virta - punamummo ja mummo: "Se jotenkin virkisti meidän suhdetta, ettei olla koko ajan yhdessä 24/7"

Lauantain artikkelit:

HU 100 vuotta
Millä valvoa varsomista? – "Vanhan ajatuksen siitä, että luonto hoitaa, joutaa jo unohtaa"
HU 100 vuotta
Ei koskaan luottamuksen kustannuksella - "Älä harpo etappeja", varoittaa estevalmentaja Vincent Voorn

Sunnuntain artikkelit:

HU 100 vuotta
Voittobiisit nostavat tunnelmaa: "Viittä vaille tarvittiin LP-soitin, mutta jotenkin ne kappaleet saatiin haalittua"
HU 100 vuotta
Vanhat kunnon perinteet: "Ennen kyllä tiedettiin, että tässä lajissa palelee, likaantuu ja satuttaa itsensä"

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi