Ruotsiin suuntaava Iikka Nurmonen odottaa menestystä ainakin kuvan Ilos Sansibarilta.
Ruotsiin suuntaava Iikka Nurmonen odottaa menestystä ainakin kuvan Ilos Sansibarilta.Kuva: Pekka Salonen

Nurmonen ja Tuokko suuntaavat Ruotsiin suurella joukkueella – ”Kaikista hevosista odotetaan vähän”

Iikka Nurmonen suuntaa heti vuodenvaihteen jälkeen länsinaapuriin kumppaninsa Jenni Tuokon kanssa.

Suomessa Nurmosen valmennuslistalla on 12 hevosta. Niistä kaikki ovat lähdössä mukaan Ruotsin reissulle, mutta niiden lisäksi joukkue täydentyy muutamalla hevosella, joiden nimiä valmentaja ei vielä paljasta, koska hevoset eivät ole vielä saapuneet talliin. Sen hän kuitenkin kertoo, että kaikkiaan joukkueeseen kuuluu 18 hevosta, mutta karsinoita on vuokrattu 23, joten tilaa riittää vielä uusille vahvistuksillekin.

Tukikohtana toimii sama paikka Eskilstunassa, missä Nurmonen ja Tuokko viettivät puolentoista vuoden takaisen kevään.

”Tilan isännällä on pari varsaa, jotka lupasin ottaa treeniin. Suomesta on lisäksi lähdössä neljä hevosta omien valmennettavien lisäksi”, Nurmonen avaa. ”Kaksi työntekijää lähtee mukaan, että porukkaa riittää.”

Suunnitelmissa on palata kevään aikana Suomeen. Loppuvuodesta edessä on näillä näkymin tallinvaihto. Tällä hetkellä Nurmonen ja Tuokko vuokraavat Juuso Holttiselta 18-paikkaista Jokimaan tallia, mutta Holttisen laajentaessa syksyllä toimintaansa, joutuvat nykyiset vuokralaiset keksimään uuden ratkaisun.

”Se verran on sovittu, että kesäksi päästään tähän paikkaan takaisin, mutta sen jälkeen suunnitelmat ovat auki. Suomeen paluu on kuitenkin ykkösvaihtoehto.”

Treenari uskoo naapurimaahan suuntaavan joukkueen olevan kokonaisuudessaan riittävän vahva menestyäkseen. Erityisesti hän odottaa kärkipään sijoituksia loistavia esityksiä tehneeltä ja kolmen voiton putkessa ravaavalta Ilos Sansibarilta sekä kuusi tämän vuoden 10 startistaan voittaneelta En Candy Tilliltä.

”Ilos Sansibar on ainakin kovimmassa kunnossa tällä hetkellä. Uskon, että sillä pärjätään. Myös En Candy Till on hyväntuntuinen. Niillä yritetään pärjätä ainakin ensimmäisessä aallossa, mutta kaikista hevosista odotetaan vähän.”

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi